Foto: Jørgen Hofsrud
Foto: Jørgen Hofsrud

Populært julemarked hos Flytårnet Fornebu

Flytårnet Fornebu fortsetter å utvikle byområdet ytterligere og innleder et nytt samarbeid med REKO-ringen – et matnettverk for lokal, småskala matproduksjon.

Publisert
Foto: Jørgen Hofsrud
Foto: Jørgen Hofsrud

Søndag 5. desember ble julemarkedet REKO Flytårnet arrangert for første gang, og det ble en minnerik opplevelse for både store og små gjester.

– Vi hadde nesten 700 besøkende og det gikk hele 14 liter vaffelrøre. Vi er storfornøyde, sier daglig leder for Flytårnet Fornebu, Rolf Solvik-Nilsen.

Skape en førjulsopplevelse

Foto: Jørgen Hofsrud
Foto: Jørgen Hofsrud

Med søndagens julemarked ønsket Flytårnet Fornebu for alvor å sette julestemningen i området. Formålet var å skape en førjulsopplevelse som både lokalbefolkningen på Fornebu og tilreisende fra nærområdene rundt kunne sette pris på.

– Dette ble akkurat slik vi så for oss. Sammen med våre samarbeidspartnere har vi fått muligheten til å fremme lokal kultur, kortreist mat og tradisjoner under den andre søndagen i advent. Det er deilig å kunne oppleve kulturgaten ikledd julelysdrakta, sier Rolf Solvik-Nilsen, daglig leder i Flytårnet Fornebu.

En kulturell møteplass for alle

Sammen med REKO, Flytårnet Kultursenter og Papirfly vinbar har Flytårnet Fornebu satt standarden for fremtidige julemarkeder.

Kulturgaten ble gjestet av nesten 700 glade besøkende som fikk oppleve et mangfold lokale produsenter som kunne by på herlige råvarer, samt søte og salte fristelser. For anledningen åpnet Studio Hugo Opdal en eksklusiv pop-up hvor man fikk en unik mulighet til å kjøpe signerte trykk av Bjarne Melgaard – en av landets fremste kunstnere. I tillegg holdt galleriene Volart og DC-3 åpent for de kunstinteresserte, mens vintagebutikken Remix Art og fly kaféen Odonata sørget for å gi de mange gjestene et dypdykk i interiørarkivet og kaffekoppen. Områdets mange atelier åpnet også dørene sine for nysgjerrige besøkende.

Flere markeder

Helgens arrangement har satt sine spor og samarbeidet mellom Flytårnet Fornebu, REKO, Flytårnets Kultursenter og Papirfly er kun starten på ett av flere kommende markeder på Fornebu. – Vi er så glade og stolte over at så mange tok turen til Fornebu på søndag. Vi er absolutt en kulturell møteplass for alle, og dette er kun en liten smakebit på hva vi kan vente oss her fremover, sier Solvik-Nilsen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS