Scandic Lerkendal er tilrettelagt slik at Kristin Johansen kan jobbe i resepsjonen selv om hun sitter i rullestol
Scandic Lerkendal er tilrettelagt slik at Kristin Johansen kan jobbe i resepsjonen selv om hun sitter i rullestol

Inviterer jobbsøkere med funksjonsnedsettelser til rekrutteringsdag

Nedsatt funksjonsevne er ikke det samme som nedsatt arbeidsevne. Scandic har stadig behov for arbeidskraft, og ønsker gjennom en egen rekrutteringsdag å bli kjent med enda flere arbeidssøkere med funksjonsnedsettelser.

Publisert

– Vi vet det er masse uutnyttet kompetanse der ute, og ser et stort potensial i å bli kjent med enda flere arbeidssøkere med nedsatt funksjonsevne. Nå når aktiviteten på hotellene øker igjen vil det bli behov for flere medarbeidere, og vi har gode erfaringer med å tilpasse arbeidsplassene våre, sier HR-direktør i Scandic Norge, Elin Ekrol.

30. mars 2022

Rekrutteringsdagen arrangeres på Scandic Helsfyr 30. mars 2022. Her ønsker Scandic å presentere seg som arbeidsgiver, vise frem hvilke muligheter som finnes i selskapet og bli kjent med aktuelle arbeidssøkere.

På denne måten kan selskapet både møte aktuelle kandidater for eksisterende og fremtidige stillinger, og samtidig bidra til å senke terskelen for funksjonshemmede til å komme seg ut i arbeidslivet. At denne gruppen har vanskeligere for å få adgang til arbeidslivet, finnes det klare tall og statistikker på.

  • Ifølge barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) står mer enn 100 000 mennesker med funksjonsnedsettelser ufrivillig utenfor arbeidslivet
  • Samme direktorat har tall som viser at andelen sysselsatte funksjonshemmede er på 41 prosent, mens tilsvarende tall for den samlede befolkningen er på 75 prosent
  • En undersøkelse gjennomført ved OsloMet viste at rullestolbrukere blir innkalt på jobbintervju halvparten så ofte som øvrige

– Disse tallene viser hvor viktig det er å styrke innsatsen for et åpent og inkluderende arbeidsliv. I Scandic Norge har vi forpliktet oss til å kalle inn enhver søker med funksjonsnedsettelse til intervju, dersom vedkommende er kvalifisert for stillingen og opplyser om dette i søknaden, sier Ekrol.

– La oss bevise hva vi kan

Resepsjonist Kristine Johansen sitter i rullestol og har jobbet på Scandic Lerkendal i Trondheim siden 2015. Hun kom inn som praktikant via NAV året før, og fikk fast ansettelse i 50 prosent stilling i 2016. Johansen forteller om spennende og varierte dager på det store hotellet, hvor hun trives godt i samspill med både kollegaer og gjester.

Arbeidshverdagen her på hotellet er veldig fin, og det er godt tilrettelagt for at jeg skal kunne utføre jobben min. Mange av kollegaene mine sier de glemmer at jeg sitter i rullestol i løpet av arbeidsdagen, fordi det er så mye jeg kan gjøre. I norsk arbeidsliv må man bli enda flinkere til å se på personer med funksjonsnedsettelser som ressurser, og ikke utfordringer. La oss få prøve oss, la oss bevise hva vi kan, sier Johansen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS