Sommerens trend - iskaffedrinker

Baileys har slått seg sammen med det svenske bryggeriet «It’s Cold Brew» og «Årets konditor» i Sverige i 2014, Sara Hultberg, og introduserer fire oppskrifter på iskaffe-drinker.

Publisert

Cold Brew er den nye, kalde kaffetrenden i USA, som barrista-verdenen har forelsket seg i. Det unike med Cold Brew er at kaffen er brygget kald og sakte. I motsetning til tradisjonell iskaffe (som inneholder nedkjølt, varmbrygget kaffe), så er Cold Brew ikke varmebehandlet.

Myk og rund smak

Cold Brew er laget med kaldt vann og blir brygget i 18-24 timer. Bryggemetoden gir en myk og rund smak med undertoner av sjokolade og karamell, uten brente toner eller bitterhet. Resultatet er en frisk og oppkvikkende drikk som passer perfekt på varme sommerdager.

– Å servere Baileys og kaffe, enten til eller i kaffen, er en populær tradisjon, som fungerer like godt med kald kaffe. Vi ønsker at flere nordmenn skal få oppleve den fantastiske kombinasjonen av Cold Brew og den tradisjonelle smaken av Baileys. En iskald kaffe med Baileys og is er en egnet kaffedrikk denne sommeren. Det passer like godt på en solfylt terrasse om ettermiddagen som på en fest med venner, uttaler nordisk PR-sjef i Diageo, Malin Möllerberg.

Cold Brew

Hvordan lage din egen Cold Brew:

1. Tilsett 2 dl grovmalt kaffe og 8 dl iskaldt vann i et sterilisert glass med lokk.

2. Skru lokket på glasset. Sett i kjøleskap og la det brygge i 18-24 timer.

3. Hell blandingen gjennom et filter.

4. Server med is. Tilsett melk og/eller Baileys og du har den perfekte sommer-kaffedrikken.

* Det er viktig å bruke en kaffe med høy kvalitet som ikke er for brent. Diageo anbefaler Daterra fra Kersh Coffee Roastery.

Under finner du de fire oppskriftene.

Cold Brew Baileys Latte (1,3 gram alkohol)

Ingredienser

4 cl Cold Brew

4 cl Baileys Iced Coffee Latte

1 cl tonkabønne-sirup*

Ferske kirsebær

Fremgangsmåte: Frys Cold Brew i isbiter. Fyll opp et glass med knust is, blandet med Cold Brew-isbiter. Tilsett Cold Brew, tonkabønne-sirup og Baileys Iced Coffee Latte. Pynt med ferske kirsebær og malt tonkabønne.

*Tonkabønne-sirup

Ingredienser

1 kopp vann

1 kopp sukker

1 tonkabønne

Fremgangsmåte: Kutt opp en tonkabønne i små biter og kok sammen med sukker og vann. Kjøl ned i kjøleskap og sil. Tonkabønnen kan byttes ut med kanel, kardemomme eller bitter mandel.

Baileys After Beach (5,3 gram alkohol)

Ingredienser

4 cl Baileys

3 cl Cold Brew

3 cl karamellsirup*

Fudge

Havsalt

Knust melkesjokolade

Fremgangsmåte: Putt Baileys, Cold Brew og karamellsirup i en shaker med is, rist godt og sil over i et nedkjølt glass. Bruk små biter av fudge, knust melkesjokolade og havsalt som garnityr.

*Karamellsirup

Ingredienser

1 kopp sukker

¼ kopp honning

1/3 kopp vann

1 kopp vann

2 ts havsalt

Fremgangsmåte: Ha sukker, honning og 1/3 kopp vann i en kjele, varm opp og kok til det blir karamell, (mørk gyllen i fargen). Tilsett resten av vannet i tre trinn. Kok sammen og tilsett salt, sett i kjøleskap til den er kald.

Cold Zest (4 gram alkohol)

Ingredienser

3 cl Cold Brew

3 cl Baileys

2 cl sitrussirup*

Knust is

Kardemomme

Fremgangsmåte: Fyll glasset med knust is, tilsett Cold Brew, Baileys og sitrussirup. Knust kardemomme og appelsinskall som garnityr.

*Sitrussirup

Ingredienser

1 kopp sukker

1 kopp vann

2 sitrongress

Appelsinskall

Fremgangsmåte: Bank sitrongresset og del opp i mindre biter, ha resten av ingrediensene i en kjele og kok i ett minutt, ta det så av varmen. Kjøl ned i kjøleskapet. Sil av og oppbevar i kjøleskap.

Tropical Cold Brew (2,7 gram alkohol)

Ingredienser

6 cl mango-juice

6 cl kokosvann

2 cl Cold Brew

2 cl Baileys

1 cl sirup*

Store isbiter

Fremgangsmåte: Rist alle ingrediensene i en shaker med is. Sil over i et highball-glass med isbiter. Fersk kokosnøtt og bringebær som garnityr.

*Sirup

Ingredienser

1 kopp vann

1 kopp sukker

Fremgangsmåte: Kok opp vann og sukker og kjøl ned. Oppbevares i kjøleskap.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS