Norsk-engelsk te-samarbeid

Sammen med hertuginnen av York, Sarah Ferguson, vil kokkegruppa Flying Culinary Circus øke oppmerksomheten rundt te-tradisjonen i Norge,

Publisert

Te-tradisjonen er i vekst i Norge, og det er en trend som de fire norske kokkene og YouTube-stjernene i The Flying Culinary Circus (FCC) har hevet seg på. Når de først er i gang så tok de med seg et team av verdens ypperste te eksperter med hertuginnen av York, Sarah Ferguson i spissen, heter det i en pressemelding.

– Det var bare naturlig å inngå et samarbeid med de som har de lengste te-tradisjonen, smiler Trond Svendgård fra FCC.

FCC samarbeider med hertuginnen av York, Sarah Ferguson. Trond Svendgård er nummer to fra venstre.

Utviklet et samarbeid

Det norsk-engelske samarbeidet begynte da de fire norske kokkene møtte hertuginnen på et arrangement til støtte for beinmargskreft i England. Etter arrangementet holdt de kontakten, og sammen har de nå utviklet åtte nye te-sorter med en smak av engelsk overklasse. Nå er produktene ute i Meny-butikkene over hele landet.

– Disse gutta er de kuleste kokkene i verden, og det har vært en glede å samarbeide med dem, forteller Ferguson.

Les også: Color Line samarbeider med FCC og Sarah Ferguson

Engelsk te-ekspertise

De fire kokkene beskriver på sin side hertuginnen som en varm og oppmerksom person som stopper opp og snakker med dem hun møter, og bryr seg virkelig og folk.

– I et marked med så mange aktører er det en glede å samarbeide med den ypperste ekspertisen innenfor te for å få de unike, spennende smakene, sier Trond Svendgård smilende.

I følge Aftenposten innsikt drikkes det på verdensbasis mer te enn kaffe, brus og alkohol, det er en trend de fire kokkene ønsker å videreføre til Norge. Til neste uke kommer de nye te-sortene i norske butikkhyller og de fire kokkene gleder seg til å høre hva norskeforbrukere synes om fruktene av samarbeidet med engelske hertuginnen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS