Norsk-engelsk te-samarbeid

Sammen med hertuginnen av York, Sarah Ferguson, vil kokkegruppa Flying Culinary Circus øke oppmerksomheten rundt te-tradisjonen i Norge,

Publisert

Te-tradisjonen er i vekst i Norge, og det er en trend som de fire norske kokkene og YouTube-stjernene i The Flying Culinary Circus (FCC) har hevet seg på. Når de først er i gang så tok de med seg et team av verdens ypperste te eksperter med hertuginnen av York, Sarah Ferguson i spissen, heter det i en pressemelding.

– Det var bare naturlig å inngå et samarbeid med de som har de lengste te-tradisjonen, smiler Trond Svendgård fra FCC.

FCC samarbeider med hertuginnen av York, Sarah Ferguson. Trond Svendgård er nummer to fra venstre.
FCC samarbeider med hertuginnen av York, Sarah Ferguson. Trond Svendgård er nummer to fra venstre.

Utviklet et samarbeid

Det norsk-engelske samarbeidet begynte da de fire norske kokkene møtte hertuginnen på et arrangement til støtte for beinmargskreft i England. Etter arrangementet holdt de kontakten, og sammen har de nå utviklet åtte nye te-sorter med en smak av engelsk overklasse. Nå er produktene ute i Meny-butikkene over hele landet.

– Disse gutta er de kuleste kokkene i verden, og det har vært en glede å samarbeide med dem, forteller Ferguson.

Les også: Color Line samarbeider med FCC og Sarah Ferguson

Engelsk te-ekspertise

De fire kokkene beskriver på sin side hertuginnen som en varm og oppmerksom person som stopper opp og snakker med dem hun møter, og bryr seg virkelig og folk.

– I et marked med så mange aktører er det en glede å samarbeide med den ypperste ekspertisen innenfor te for å få de unike, spennende smakene, sier Trond Svendgård smilende.

I følge Aftenposten innsikt drikkes det på verdensbasis mer te enn kaffe, brus og alkohol, det er en trend de fire kokkene ønsker å videreføre til Norge. Til neste uke kommer de nye te-sortene i norske butikkhyller og de fire kokkene gleder seg til å høre hva norskeforbrukere synes om fruktene av samarbeidet med engelske hertuginnen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS