Ganefart 2010 vinner1

Gloppen Hotell er årets Ganefart-vinner

Historiske Gloppen Hotell i Sandane i Nordfjord er kåret til vinner av Ganefart 2010. Vinneren av ble offentliggjort under konferansen Mat og Reiseliv i Voss denne uka.

Publisert

Gloppen Hotell ble vinner av Ganefart 2010.

Juryen er glad for at arbeidet med å plukke ut en vinner har vært vanskelig.

- Det viser stort engasjement, interesse og også kunnskap om det som er verdigrunnlaget til selve konkurransen, sier jurymedlem Kathrine Kleveland fra Norges Bygdekvinnelag til nationen.no.

"

Kjøkkensjef Bodil Fjellestad på Gloppen Hotell.

Resten av juryen har bestått av landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, direktør Gunn Ovesen i Innovasjon Norge og kokk Charlotte Mohn.

- Helt fantastisk

-Helt fantastisk, Bodil Fjellestad er kjøkkensjef på Gloppen Hotell.

Sammen med kokk Preben Moen har de nettopp tatt i mot den gjeve prisen som Ganefartvinnere 2010.

Kokk Preben Moen og kjøkkensjef Bodil Fjellestad mottok Ganefart-prisen på vegne av Gloppen Hotell. (Foto: Ole C Thommesen, Ganefart.no)

Penger og ikke minst diplom og heder følger med. I to år kan hotellet nå skryte av at de er det beste spisested langs norske veier og fjorder, skriver Dagbladet.

Foregangssted

Her er juryens begrunnelse for å kåre Gloppen til beste spisested:

”Årets Ganefart vinner er tydelig kvalitetsbevisst. Fra kjøkkenet kommer de lekreste hjemmelagete retter, råvarenes kvalitet er utsøkt og kjøkkensjefen viser stolthet frem hvem som er leverandører. Her nevnes den gården eller produsenten råvarene kommer fra, på menyen. Årets vinner er et godt eksempel for mange, og vil være noe å strekke seg etter for andre spisesteder. Det kan sies å være et foregangssted. Årets vinner integrerer mat og reiseliv, her er eksempelvis vilt på menyen og mulighet for jakt og fiske er et tilbud til gjestene. Spisestedet befinner seg i et hotell, og aktivitet der skaper ringvirkninger for andre aktører. Stedet har fått et nytt produksjonskjøkken for eksempel. Gjester kan kjøpe matvarer fra Fjordameny på stedet. Kjøkkensjefen betaler også mer for det lokale kjøttet enn vanlig for å sikre seg gode produkter til riktig tid. Stedet var regionsvinner i 2008.»

"

Gloppen Hotell vant Ganefart 2010. Fra venstre Kathrine Kleveland (Bygdekvinnelaget), Preben Moen og Bodil Fjellestad (Gloppen Hotell), Ane Kismul (Landbruks- og Matdepartemenet) og Nina Broch Mathisen (Innovasjon Norge). (Foto: Ganefart.no)

Les mer på Ganefart.no

Vil du abonnere på gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS