Three Ships – whisky fra Sør-Afrika

Three Ships 12 Years Old Single Malt er en sørafrikansk whisky fra The James Sedgwick Distillery i byen Wellington, litt nordøst for Cape Town. Den er produsert eksklusivt for Storbritannia, Europa og Norden.

Whiskyen er modnet i minst 12 år på små amerikanske eikefat, i en kombinasjon av unge og eldre fat.

« Det varme klimaet akselererer samspillet mellom destillat, eik og luft under modningen, og resulterer i en sørafrikansk whisky med utrolig avrundet karakter, som man vanligvis assosierer med mye eldre whiskyer fra kaldere land. Whiskyen presenteres i sin mest naturlige form. Den er naturlig i fargen, er ikke kjølefiltrert og har en alkoholprosent på 46,3%», heter det i en pressemelding fra Altia.

James Sedgwick Distillery, eneste kommersielle whiskydestilleriet i Afrika

Three Ships Whisky er produsert på The James Sedgwick Distillery i Wellington, Sør-Afrika. Destilleriet ligger omtrent en times kjøretur fra Cape Town og er det eneste kommersielle whiskydestilleriet i Afrika.

James Sedgwick Distillery ligger langt fremme med innovasjon. Takket være topp moderne utstyr og geniale bærekraftprosjekter ble destilleriet utropt som Sustainable Distillery of the Year 2020, under utdelingen av Icons of Whisky Awards, som hvert år holdes av Whisky Magazine i London.

I tillegg ble destilleriet i 2019 tildelt den prestisjetunge prisen Green Company of the Year, som ble arrangert av BIG (Business Intelligence Group) Awards for Business.

Three Ships 12 Years Old Single Malt

Alkohol: 46,3 %

Varenr.: 12633101 (Vinmonopolet)

Volum: 70 cl

Pris: 780 kroner

Norsk importør: Altia

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS