Illustrasjonsfoto: Aass Bryggeri

Hva slags øl bør du velge til sommermaten?

Gourmetkokken fra Gildehallen på Aass Bryggeri, Anders Lien, anbefaler at du tenker i smaksnyanser som salt, bitterhet og sødme når du velger øl til mat.

Illustrasjonsfoto: Aass Bryggeri

Med sommeren godt i gang og mange sommerøl i butikkhyllene har det blitt lett bare å velge favoritten fra i fjor. Til mat er det derimot ikke alltid én øl som går til alt.

Illustrasjonsfoto: Aass Bryggeri

– Foretrekker du spanske tapasretter med kraftige smaker som i chorizo, pesto og spekeskinke, bør du velge øl med lav sødme og tydelig bitterhet, som for eksempel pils. Dens friske aroma av humle forsterker kraftige smaken, sier Lien.

Øl til osten

– Er det ostedelikatesser som Manchego og Parmesan som ligger på sommertallerkenen, bør du velge øltyper med mer utpreget maltsødme og kraftig humlesmak, som IPA og Pale Ale. Selv om disse er mørkere øltyper vil de løfte smaken av disse faste ostene, også på en varm sommerdag.

Det er i tiden mye søkelys på å velge kortreiste, norske produkter. Hvis du velger en norsk klassiker som Jarlsberg som en del av menyen, anbefales øl med moderat sødme og avstemt bitterhet. Disse milde smakene vil få frem den fylden i osten.

Øl til grillmaten

Har du, som mange på sommeren, har en forkjærlighet for grillet kjøtt, bør du være oppmerksom på hvilken marinade du bruker.

Hvis du bruker kraftige marinader som BBQ, Hickory eller Kentucky Whiskey, bør du velge litt mørkere øl med avstemt sødme, som for eksempel bayerøl.

– Hvis du da velger å smelte litt fransk ost som Brie eller Camembert på toppen av kjøttet, vil du virkelig få smaksymfoni på høyt nivå, mener Lien.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS