Ny signaturserie fra Jura

Jura har lansert fem nye produkter på Vinmonopolet. Den nye serien med produkter går under navnet «Signature Series», og markerer et helt nytt kapittel for Jura Distillery.

Publisert

En rød tråd kan trekkes fra 1995, da dagens eiere (Whyte & Mackay) kjøpte destilleriet, og frem til denne lanseringen.

Med Whyte & Mackay startet en ny æra med sterkere fokus på bruk av fat av høy kvalitet, og en tydeligere profil på produkter og markedsføringen av disse. I 1999 begynte man på et omfattende re-racking-program, hvor man systematisk overførte innholdet fra gamle fat til nye fat av bedre kvalitet.

«1984» ble skrevet på Isle of Jura

Jura Distillery har en lang historie som strekker seg helt tilbake til 1810. Destilleriet ligger vakkert og noe utilgjengelig til på øya Isle of Jura utenfor vestkysten av Skottland. Øya er en del av De Indre Hebridene (skotsk-gælisk: Na h-Eileanan a-staigh).

George Orwell har beskrevet øya som «an extremely un-get-atable place». Han oppholdt seg på øya en periode på 1940-tallet, og skrev boken «1984» her. På tross av, eller kanskje på grunn av, beliggenheten er det likevel over 8000 besøkende som finner veien hit hvert år.

Én vei, én pub og ett destilleri

Jura har kun 200 innbyggere, én vei, én pub og ett destilleri. Destilleriet ligger i «hovedstaden» - Craighouse; en sjarmerende samling hvitmalte murhus, palmetrær og en liten havn. Jura er en vakker øy som domineres av de tre fjellene kjent som «the Paps of Jura». Her finner man også over 5000 hjort, som ofte kan ses allerede fra du stiger i land fra båten.

Dette er produktene

Først ut blant de nye produktene er Jura Journey. Den er kun lagret på bourbonfat av amerikansk kviteik (Quercus alba).

De neste produkter i rekken er Jura 10 YO og Jura 12 YO. Her er amerikanske bourbonfat igjen benyttet, men begge har i tillegg fått en avslutning på fat som tidligere har inneholdt Oloroso sherry.

Jura Seven Wood skiller seg markant fra de øvrige produktene i serien. Nok en gang er det modning på amerikanske bourbonfat som utgjør basen, men her har man i tillegg benyttet hele seks ulike typer franske eikefat; Vosges, Bertranges, Jupilles, Allier, Tronçais og Limousin.

Serien avsluttes med en klassisk Jura 18 YO. Den er lagret i 18 år på amerikanske bourbonfat for så å få en avslutning på eksklusive rødvinsfat fra Bordeaux (Premier Grand Cru Classé Bordeaux).

Mer informasjon om Jura-serien finner du her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS