Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Landets første digitale ølfestival

Landets første digitale ølfestival arrangeres med norske håndverksbedrifter. Lokalbryggfestivalen Live arrangeres 30. april.

Etter at Norge stengte ned for ett år siden, har mange kultureventer og festivaler måttet avlyse eller finne nye, kreative måter for gjennomføring. Norge har mange fantastiske ølfestivaler, fra Hammerfest i nord til Kristiansand i sør. Men nå er det lenge siden de over 200 norske bryggeriene har fått servert ølet sitt til festivalgangere, og fått lov til å fortelle sin historie.

Dette ønsker Lokalbrygg å gjøre noe med, når de 30. april inviterer til Norges første digitale ølfestival.

Startet Lokalbrygg

– Ølfestivaler er en viktig arena for norsk øl, og vi ønsker å kunne gi en alternativ arena for både bryggerier og ølelskere å møtes gjennom en digital løsning, sier daglig leder Eirik Tomter.

22-åringen startet Lokalbrygg midt under pandemien, og driver nå nettbutikken som selger øl fra over 30 forskjellige små, norske bryggerier.

Treffes rundt en håndverksøl

– Jeg tror at selv om folk har forståelse for de strenge tiltakene rundt om i landet, er nok folk er veldig lei av å ikke kunne samles over noe de er glad i. Lokalbryggfestivalen vil gi en mulighet til å treffes sammen rundt godt håndverksøl, og lære om øl direkte fra håndverksbryggerier rundt om i landet, uten at smittevern er en utfordring, kommenterer produktsjef Jørn Idar Kvig.

Viktig utstillingsvindu

De fleste ølfestivaler ble avlyst i 2020, og allerede har flere festivaler måttet avlyse i 2021.

– Ølfestivaler er viktige utstillingsvinduer for små bedrifter, som har allerede er sterkt regulert med hensyn til alkohollovgivingen. Norge har noen av verdens beste bryggerier, og vi håper gjennom festivalen å kunne fremheve noen av disse gjennom dette initiativet, sier Kvig i pressemeldingen.

Lokalbryggfestivalen Live

Lokalbryggfestivalen Live arrangeres fredag 30. april mellom 18 og 20, og vil være en del av en festivalpakke som Lokalbrygg.no selger.

Her får man seks forskjellige øl fra seks forskjellige norske håndverksbryggerier, og eksklusiv tilgang til den digitale festivalen der bryggeriene presenterer hvert enkelt øl.

Lokalbrygg.no

Lokalbrygg er Norges første nettbutikk for øl, startet august 2020.

Lokalbrygg jobber med over 30 forskjellige håndverksbryggerier, fra Bodø i nord til Kristiansand i sør.

Lokalbrygg sender i dag ut øl fra norske småbryggerier til 91 kommuner, tilsvarende 3,7 millioner nordmenn.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS