Villmarksakevitten er lansert

I flere år har en av Nord-Norges mest kjente kokker, Svein Jæger Hansen, brukt kongsgress i Helgelandsbrødet. Nylig lanserte han «Jæger Hansens Villmarksakevitt» med samme ingrediens.

Publisert

– Som ivrig kokk, fisker og rype- og elgjeger synes jeg virkelig at Norge fortjener en villmarksakevitt, sier Jæger Hansen, som fikk ideen i 2014.

– Jeg er en veldig aktiv kjøkkensjef, elsker alt det villmarka har å tilby, og har lyst å fronte det urnorske i akevitt. Dette er en akevitt med mye smak og assosiasjoner til villmarka, og vil være nydelig til våre fantastiske råvarer fra både fjell og hav, som en snaps i et tulipanglass eller rett og slett rett fra trekoppen på tur, legger han til.

Svein Jæger Hansen sammen med Jon Bertelsen.

I juni ble blandingen mikset av Jæger Hansen på Det Norske Brenneri i Grimstad, i samarbeid med Odd J. Nelvik og Jon Bertelsen .

Smak av villmark

Den fatmodnede akevitten er tilsmakt med blant annet kongsgress fra Helgeland.

– Jeg høster selv den lokale bergmynten, som bare vokser i polarsirkelsonen på Helgeland, forteller en ivrig Jæger Hansen.

Foruten kongsgress, blir det smak av einebær, røsslyng, rosenrot, villkarve og gran – for å nevne noen av de andre ingrediensene. Akevitten lagres på sherry- og portvinsfat.

Les også: Fiskejegeren Jæger Hansen

Aktiv kokk

Jæger Hansen har arbeidet som kjøkkensjef på Scandic Meyergården (tidligere Rica Meyergården) i 16 år, og totalt 22 år som kokk. Han har alltid frontet nordnorsk og arktisk mat.I 2010 ble han Årets Rana-ambassadør, i 2012 Årets tørrfiskambassadør i Italia og i 2014 ble han Årets reinsdyrambassadør.

Han har gitt ut kokebok Polarsirkelmat, som har solgt over 11 000 eksemplarer, og står også bak to viner, som har solgt 24 000 flasker; Polarsirkelvin(2009) og Vennskapsvin – Verdde (2013). Meyergården-kokken er også mannen bak Helgelandsbrødet, som har gitt over kr 400 000 kroner til barn og ungdom på hele Helgeland. Han har også sin egen Jæger Hansens Villmarkskaffe, brent på Forvik på Helgelandskysten.

Sjursen Design har laget designet til den nye flasken – selvfølgelig også med assosiasjoner til villmarka.

Les mer om den nye akvitt-typen i den siste utgaven av magasinet Horeca (nummer 5 2016)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS