Print

Gammel sjarmør i ny norsk juledrakt

Den sørfranske klassikeren La Vieille Ferme har blitt pyntet til jul. Juleetiketten er utformet spesielt for det norske markedet av designeren Kaja Vedvik.

Publisert
Print

Vinen er laget av den vinfamilien Perrin, som står bak noen av Sør-Rhônes aller beste viner, deriblant de berømte châteauneuf-du-pape-vinene fra sagnomsuste Château de Beaucastel.

Spesialdesignet for Norge, endte i hele verden

La Vieille Ferme har vært en budsjettfavoritt hos vinelskere og på restauranter over hele verden i over 40 år – men for aller første gang kommer den nå med juleetikett, hvor høna og hanen på etiketten har fått selskap av julekuler, julegaver og kristtorn.

Juleetiketten er utformet spesielt for det norske markedet av designeren Kaja Vedvik, men Perrin-familien likte den faktisk så godt at de også ønsker å bruke den i andre markeder.

Druene i vinen kommer fra vinmarker beliggende i åssider i den solfylte regionen Ventoux sørøst i Sør-Rhône på grensen til Provence.

Til julemiddagen

Druer som syrah og cinsault gir vinen et flott krydderpreg, samtidig som den har en saftighet og friskhet man kanskje ikke alltid forbinder med viner fra Sør-Rhône.

Den passer til norsk julemat, som pinnekjøtt, ribbe, juletorsk eller kalkun.

Men det stopper ikke der – La Vieille Ferme er også en allroundvin til det du ellers måtte ha lyst til å spise frem til jul. Den passer til kjøttretter som for eksempel svinefilet med persillepotetmos, kalveburger, sopprisotto, marokkansk lam med couscous, piroger eller en salat med andeconfit – og selvfølgelig til de norske nasjonalrettene pizza, pasta og taco.

La Vieille Ferme 2019

Pris: 140 kroner (basis, Vinmonopolet)

Norsk importør: Moestue Grape Selections

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS