Tobermory er ett av merkene til Distell Group Limited.

Altia med mer whisky

Altia Plc og Distell Group Limited har inngått en avtale om import og distribusjon av Distell International’s Scotch whisky. Avtalen gjør at Altia vil representere Distell sin internasjonale portefølje i retail og horeca i Sverige, Finland, Norge, Danmark, og i Travel Retail fra oktober 2016.

Publisert
Bunnahabhain er basislisteført på Vinmonopolet med whiskyen Toiteach Islay Single Malt.

Distell International er en del av Distell Group Limited, en av Afrikas ledende produsenter og markedsførere av brennevin og finere viner. I Norge representeres Distell av Altia med kremlikøren Amarula, og en portefølje av viner. Med den nye avtalen vil Altia Norge i tillegg representere Distell med skotsk Single Malt og Blended Whisky. Den prisbelønte Bunnahabhain har vunnet mer enn 90 priser i ulike whiskykonkurranser rundt om i verden siden 2012. Bunnahabhain er basislisteført på Vinmonopolet med whiskyen Toiteach Islay Single Malt, ytterligere varianter er tilgjengelig i bestillingsutvalget. Distell Internationals whiskyportefølje inkluderer i tillegg Single Malt whiskyene Tobermory, Deanston og Ledaig, samt Blended whiskyene Scottish Leader og den Islay-inspirerte Black Bottle, som vurderes lansert på det norske markedet.

– Vi har hatt et meget vellykket samarbeid med Distell på vin og likør med blant annet hvitvinen Zonnebloem Chardonnay og den verdenskjente kremlikøren Amarula, som begge har et årlig volum på rundt 50.000 liter per år på Vinmonopolet. Vi ser nå frem til også å være partnere på brennevin. Ettersom whisky-kategorien generelt og skotsk whisky spesielt vokser i Norge, vil Distell sine anerkjente merkevarer passe godt inn i vår eksisterende portefølje av partnermerker, sier Frode Hellmann, Commercial Director i Altia i Norge i en pressemelding.

Distell International er en del av Distell Group Limited, en av Afrikas ledende produsenter og markedsførere av brennevin, finere viner, sider og rusbrus (rtd).

Selskapet eier og driver tre maltwhiskydestillerier: Bunnahabhain (Islay), Tobermory (Mull) og Deanston (Doune, nær Stirling).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Distell International

Distell International er en del av Distell Group Limited, en av Afrikas ledende produsenter og markedsførere av brennevin, finere viner, sider og rusbrus (rtd).

Selskapet eier og driver tre maltwhiskydestillerier: Bunnahabhain (Islay), Tobermory (Mull) og Deanston (Doune, nær Stirling). Selskapet har også et blending- og modningsanlegg på Airdrie og en tappehall og et lagringssted for ferdige varer på East Kilbride. Distell ble tildelt tittelen som «Distiller of the Year» i International Wine & Spirit Competition (IWSC) 2015.

Les mer på Distell.co.za

Altia Plc

Altia Plc er et vin- og brennevinsselskap som tilbyr kjente merker i de nordiske og baltiske landene. Selskapet opererer i seks nordiske og baltiske land; Sverige, Finland, Norge, Danmark, Estland og Latvia.

I tillegg er Altia en av de største aktørene i det nordiske og baltiske Travel Retail-markedet. Altia produserer, markedsfører, selger, importerer og eksporterer alkoholholdige drikkevarer. Nesten en tredjedel av Altias nettosalg kommer fra partnermerker.

I Norge har Altia datterselskapene Strøm, Bibendum, Best Buys, Premium Wines, Interbev og Altia Norway, som alle har ulike fokusområder og sammen tilbyr en bred portefølje av kjente internasjonale merkevarer innenfor øl, vin, brennevin og mineralvann.

Les mer på Altia.no eller Altiacorporation.com

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS