Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Få smaken på GT

Er du en av dem som assosierer Gin & Tonic med tam tonic og ettersmak av juletrefot? Dette er urettferdig for både deg og den populære drinken.

Publisert

Er det en drink du ikke bør utestenge fra drinkrepertoaret ditt før du har smakt ekte vare, er det Gin & Tonic.

Sjansen er nemlig stor for at du har blitt servert en lite smakfull eller dårlig variant. Drinken er nemlig på sitt beste når både gin, tonic, blandingsforhold og mengde is er perfeksjonert, og her får du en liten innføring.

Gi gin en sjanse

Gin er i vinden, og de siste årene har det kommet enorme mengder med nye, gode og spennende variasjoner av brennevinen på det norske markedet.

Om interessen allerede er der, er dette en himmelsk tid for gin-entusiaster. I tillegg er det en tid hvor du som fortsatt er på leting etter din favoritt, har svært mye spennende å velge i.

Riktig gin har mye å si

La oss først belyse kvalitetene i en god og riktig laget GT. For det er faktisk en rett og en gal måte å servere Gin & Tonic, og det har alt å si for sluttresultatet. Først og fremst er valget av gin helt avgjørende. Velg en gin du får anbefalt av eksperter eller kjente, og gjør litt research på forhånd.

Explorer Gin er en velbalansert «dry gin» som passer utmerket i denne drinken, og som i tillegg både er økologisk og er tappet på miljøvennlig flaske.

Om du ønsker å lage en Gin & Tonic med en nordisk vri, bør du prøve Nordic Spirits Lab Gin. Dette er en frisk gin med hint av enebær og sitrus, men den er i tillegg tilsatt karve og dillfrø som er vanlig i akevittens verden.

Daff tonic er en ødeleggende faktor

Tonic er også noe man bør gi litt ekstra ettertanke – det er jo tross alt en stor del av innholdet i drinken.

Ikke bruk tonic fra en literflaske du åpnet for fire dager siden. Sjansen er stor for at futten er borte, og det resulterer i en tam, uappetittlig GT.

En god gin fortjener en duggfrisk tonic, gjerne fra småflasker som forsikrer at all kullsyren fortsatt er på plass. I tillegg finnes det en haug ulike smaker, slik at du kan finne den tonicen du liker best. En lett og floral tonic som Thomas Henry Elderflower Tonic en passende make til både Explorer Gin og Nordic Spirits Lab Gin.

Unngå å vanne ut drinken

Isbiter er også en viktig del av helheten. Har du noen gang lurt på hvorfor bartenderen fyller drinken din til randen med is? Et glass fylt med isbiter gjør nemlig at drinken holder seg kald lenger, samt forhindrer at den blir utvannet fordi isen smelter saktere. På den måten har du glede av drinken din fra start til slutt, uten en utvannet og dårlig avslutning. Med noen mynteblader eller timian som garnityr er drinken komplett – og selv den mest skeptiske vil kunne innrømme at Gin & Tonic ikke er så verst likevel.

Økologisk Gin

4 cl Explorer Gin

Thomas Henry Elderflower Tonic

Isbiter

Friske mynteblader til garnityr

Nordisk GT

4 cl Nordic Spirits Lab Gin

Thomas Henry Elderflower Tonic

Isbiter

Sitron- eller appelsinzest som garnityr

Gin & Tonic som varmer

Samtidig er det så mye mer man kan utrette med en god gin.

I Sverige står for eksempel varm GT fremst på trendlisten, og er det noe man verdsetter når det er kaldt ute er det noe som varmer litt ekstra. Tonicen kokes opp slik at all kullsyren forsvinner, blandes inn med gin og toppes av med et kremlokk og revet sitronskall. Dermed er en helt ny dimensjon til en ellers standard GT skapt som er klar for å ta verden med storm.

Er det en brennevin som virkelig har stort bruksområde og potensial er det gin. Det er nemlig ikke slik at den alltid må konsumeres som en standard GT, ulike variasjoner av brennevinen sørger for et stort mangfold i jungelen av spennende, uoppdagede drinker.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS