Kahlua Sommerdrøm
Kahlua Sommerdrøm

Eksotiske drinker med Kahlua

Sommeren er drinktid, og norske bartenderne går en travel og hektisk tid i møte. I sommer er det kalde eksotiske drinker som gjelder. Prøv for eksempel drinken Sommerdrøm som består av Kahlúa, Appelsin Curacao, appelsinjuice og et "lokk" av kremfløte. Eller hva med en Kahlúa Sour, laget av Kahlúa, limejuice, sukkerlake og is?

Publisert

Glem alle fordommer om kaffelikør. Vil du være blant innovatørene på byen i sommer, er det nemlig eksotiske kalde drinker som gjelder. Det er med andre ord på høy tid å bytte ut gamle travere som B52 og Sex on the beach med nye, eksotiske varianter.

Eksotisk med historie

Kahlúa er en kaffelikør laget av kaffebønner som stammer fra plantasjer dypt inne i Mexicos jungel, i det som en gang var Mayaindianernes rike. Siden Kahlúa ble lansert i Mexico i 1936 har historien om kaffelikøren fra Mayariket spredt seg til verdens kontinenter.

Kahlúa har i dag et godt rykte blant bartendere fra noen av verdens mest anerkjente og trendy barer. Også i Norge er Kahlúa et populært produkt blant de beste bartenderne.

- Mange forbinder Kahlúa med varme kaffedrinker, men den unike kaffesmaken fremheves om mulig enda bedre i en kald, eksotisk drink, sier Adam MacDonald, som underviser på Bartender Academy og er bartender på TGI Fridays på Karl Johans gate i Oslo.

Bartenderens drinkfavoritt

Adam MacDonald anbefaler drinken Sommerdrøm og tror at denne vil bli en av sommerens største favoritter. Drinken tilberedes i et Martini glass, og består av 3 cl Kahlúa, 1 cl Appelsin Curacao, 3 cl appelsinjuice og et "lokk" av kremfløte på toppen. Alle ingrediensene shakes og siles over glasset. Kremen lages i en håndshaker og skal ha en lett flytende konsistens. Bruk baksiden av en skje og hell kremen over drinken. Den legger seg da som et lokk på toppen. Voíla!

En fersk undersøkelse gjennomført på vegne av Pernod Ricard viser at Kahlúa er en sosial drikk. Seks av ti sier at de drikker Kahlúa sammen med venner , så finn frem shakeren dersom du ønsker å bli festens midtpunkt.

Kahlúa relanseres i disse dager i en nydesignet og mer trendy flaske.

Her er noen drinkforslag:

Sommerdrøm (martiniglass)

* 3 cl Kahlúa

* 1 cl Appelsin Curacao (Triple sec/Appelsinlikør)

* 3 cl Appelsinjuice

* Kremfløte

Fremgangsmåte: Ha alle ingrediensene i en shaker sammen med is. Shake godt og siles over glasset (det skal ikke være is i denne drinken). Lag krem ved å bruke en håndshaker - kremen skal ikke være fast, men ha en lett flytende konsistens. Bruk baksiden av en skje og hell kremen forsiktig over drinken, slik at den legger seg som et "lokk" på toppen.

Kahlúa Sparkling (longdrinkglass)

* 4 cl Kahlúa

* 8 cl San Pellegrino sparkling

* 2 Limebåter

* Isbiter

Fremgangsmåte: Fyll glasset med masse is. Tilsett Kahlúa og fyll opp glasset med San Pellegrino og ha i limebåter.

White Cuban (rocksglass)

* 2 cl Kahlúa

* 2 cl Havana Club 7Añejo

* Melk

* Isbiter

Fremgangsmåte: Fyll glasset med masse is. Tilsett Kahlúa og Havana Club og fyll opp glasset med melk.

Kahlúa Espresso Martini (martiniglass)

* 4 cl Kahlúa

* 4 cl Espresso kaffe

* 1 cl Gomme sirup/sukkerlake

Fremgangsmåte: Ha alle ingrediensene i en shaker sammen med is. Shake godt og siles over glasset. Dette er en sterk opplevelse som passer for dem som trenger et kick!

Kahlua Sour (rocksglass)

* 4 cl Kahlúa

* 3 cl Sitron- eller limejuice

* 1 cl Gomme sirup/sukkerlake

* Isbiter

Fremgangsmåte: Ha alle ingrediensene i en shaker sammen med is. Shake godt og siles over glasset. Pynt med det du har for hånden.

Powered by Labrador CMS