Gin Beefeater Ginger and Apple
Gin Beefeater Ginger and Apple

Gin mer enn gin tonic

Lett å like, lett å lage. Gin tonic er rettmessig blitt en av de mest populære drinkene i verden. Men drar du på en liten oppdagelsesreise, finner du raskt ut at ginen har langt mer å by på enn bare gin tonic.

Publisert

Ginger and apple.

Gin fungerer perfekt som basisingrediens i en rekke forfriskende drinker. Men når vi først bestemmer oss for en gindrink, ender likevel svært mange av oss opp med den klassiske gin tonicen i glasset.

Hvorfor ikke forsøke noe nytt neste gang du er hjemmebartender eller hygger deg på byen sammen med venner?

Spranget kan gå fra en delikat French 75 med gin og sprudlende champagne, til en klassisk White Lady med både triple sec, sitron og eggehvite som ingredienser. Det finnes et hav av gindrinker å velge mellom.

Perfekt gin tonic

For de som likevel sverger til klassikeren gin tonic, er det noen grep man kan ta for å få et perfekt resultat. Gin tonicen skal være så kald som mulig, og nettopp derfor er det svært viktig å bruke mye is i drinken. Tonicen bør også være så kald som mulig, slik at den ikke stjeler kulde fra isen. Det vanligste garnityret er en limebåt, men noen bruker også en sitronskive. En delikat vri er å servere drinken med et par agurkskiver.

Meningene er mange om hvilke glass som passer best. Det vanligste er et høyt tynt glass, men i dag er det mange som foretrekker mer solide glass.

French 75.

Fra apotek til ginshops

Gin er i dag en av verdens mest solgte brenneviner, og har lange tradisjoner.

Drikken kommer opprinnelig fra 1600-tallets Nederland, og som for så mange andre alkoholholdige drikker har den bakgrunn som medisin. Opprinnelig ble den brukt som magemedisin og ble solgt på apotek.

Men gin falt raskt i smak hos de uten mageplager også, og da den etter hvert spredte seg til England eksploderte populariteten. Midt på 1700-tallet fantes det rundt 7500 ginshops i London og det ble fremstilt langt mer gin enn øl.

Drink-oppskrifter med gin:

French 75

* 2 deler Beefeater Gin

* 2 deler nypresset sitronjuice

* 1 del sukkerlake

* Toppes med champagne

Fremgangsmåte: French 75 er en frisk champagne cocktail som er svært enkel å lage. Rist gin, sitronjuice og sukkerlake raskt I en shaker. Helles deretter over i et champagne glass. Toppes med champagne. Bruk gjerne kirsebær som et garnityr i drinken.

White Lady

White Lady.

* 2 deler Beefeater Gin

* 1 del triple sec

* 1 del nypresset sitronjuice

* ¼ del sukkerlake

* 1 del egghvite

Fremgangsmåte: Dette er en klassisk cocktail fra 30-tallet. Rist gin, triple sec, sitronjuice og sukkerlake godt i en shaker. Eggehviten binder ingrediensene sammen og gir en god konsistens. Serveres I et avkjølt cocktail glass.

Beefeater Ginger & Apple

* 2 deler Beefeater Gin

* 2 deler eplejuice

* 2 deler ingefær øl

Fremgangsmåte: En enkel og velsmakende drink som er perfekt å lage i større porsjoner. Husk bare å være nøyaktig med like deler av hver ingrediens. For én drink: Hell gin i et longdrink glass med isbiter. Topp med ingefærøl og eplejuice.

En perfekt Gin Tonic

* Fyll er avkjølt longdrink glass med 2/3 is

* 4 cl Beefeater Gin

* Fyll opp med Schweppes tonic (ca. 15 cl)

* Gni lime (eventuelt sitron eller agurk) rundt kanten på glasset før den legges oppi

* Rør rundt. Server med rørepinne.

(For damer med lip gloss: Velg sugerør!)

Powered by Labrador CMS