JesperHøst
JesperHøst

Nyttårsdrinker fra Høst

Er du usikker på hva du skal servere gjestene dine på nyttårsaften? Her har du to spennende drinktips fra Jesper Høst, vinneren av den norske finalen av World Class 2012.

Publisert

Jesper Høst.

World Class 2012er en av bartenderbransjens mest prestisjefylte konkurranser, der noen av verdens fremste profesjonelle drinkmikserne kjemper om den gjeve tittelen.

Høst, som til daglig er Barsjef på No.19 bar i Oslo, vant den norske finalen og kom på en sterk 16 plass i den internasjonale finalen i Rio de Janeiro i sommer.

Blazing T-10 Toddy

Blazing T-10 Toddy.

En søt og varmende nyttårsdrink som garantert vil få opp temperaturen i kroppen når man skal ut å se på fyrverkeriet. Serveres gjerne rykende varm, rett fra kjelen, med en tvist av appelsin og nelliker.

* 4 cl Tanqueray Ten

* 2 cl Portvin

* 2 cl cherry brandy

* 4 cl kokende vann

* 1 ts demerarasukker

Fremgangsmåte: Stikk 6-7 nellikspiker i en remse appelsinskall, og legg det i bunnen av et forvarmet brandyglass. Kok opp 4 cl vann i en kjele og tilsett 1 ts demerarasukker. Hell oppi Tanqueray Ten, portvin og cherry brandy. Hell drinken over appelsinskallet og nelliken i et brandysnifter glass, og server til forfrosne gjester.NB: Har du lyst til å briljere litt ekstra, sett fyr på blandingen for å karamellisere sukkeret.

Solera Celebrations

Solera Celebrations.

En frisk og deilig champagnecocktail som har alle forutsetninger til å gjøre stor suksess, enten som velkomstdrink, som følge til desserten, eller til å skåle det nye året i møte. En lett og avkjølende drink som sørger for at du kan nyte festen lenge etter et stort og fetende nyttårsmåltid.

* 3 cl Ron Zacapa 23

* 2 cl sherry

* 1 cl Grand Marnier

* Champagne

Fremgangsmåte: Hell opp Ron Zacapa, sherry og Grand Marnier i et røreglass fullt med is. Rør åi ca. 15 sekunder så blandingen blir bitende kald. Sil over i en avkjølt champagneglass og topp opp med champagne. Klem en appelsinzest over for å gi drinken litt mer bitter fruktighet, og slipp den oppi drinken.

Powered by Labrador CMS