Eline Sofie Sunde, som nå får støtte fra Eureca-fondet, begynner denne høsten hos den anerkjente kokken Rasmus Munk, som driver Michelin-restauranten Alchemist i København. Hun har arbeidet på Hotel Bristol i Oslo, der Filip August Bendi (midten) har vært mentor. Til høyre den nye norske landslagskapeinen Sebastian Myhre. (Foto: Morten Holt)

Unge kokker får støtte fra Eureca-fondet

De lovende kokkene Eline Sofie Sunde, Celine E. Ekholt, Tony Allene og Jon Erlend Matre får støtte av Eureca-fondet. De deler 100 000 kroner.

Publisert
Celine E. Ekholt var en av deltakerne i Årets unge kokk 2019. Nå får hun støtte fra Eureca-fondet. (Foto: Morten Holt)

– Allene er en vi kommer til å se mye av i årene fremover, og vi synes det er spennende at han velger å få impulser fra andre deler av verdenen enn de tradisjonelle. Sunde er også en kokk med supertak. Hun har et sterkt engasjement for både fag og rekruttering. Ekholt er ambisiøs og innovativ, og satser bærekraftig og fremtidsrettet. Matre har også en stor lidenskap for faget, og satser høyt. Det å være med på å hjelpe alle disse fire talentene på veien mot toppen synes vi er veldig gøy, sier daglig leder i Eureca engros, Torkel Stensrud.

Dette er vinnerne

Tony Allene (22) er stagiére på Restaurant Frantzén i Stockholm. Med støtte fra Eureca engros vil han reise til Japan i 2021 for å lære fra andre typer kjøkken.

Eline Sofie Sunde (22) har en imponerende konkurranse-CV, og vil bruke støtten fra Eureca engros til å innhente kunnskap på sin vei mot målet som er å vinne Bocuse d’Or. Hun begynner denne høsten på den anerkjente restauranten Alchemist i Danmark.

Celine E. Ekholt (21) konkurrerte i Årets unge kokk 2019. Støtten hun får gjennom Eureca-fondet skal brukes på eget firma og et konsept kalt «Zero Waste».

Jon Erlend Matre (22) er en del av det norske juniorkokkelandslaget. Han vil bruke støtten fra Eureca-fondet på konkurranser, blant annet til Nordic Young Chef.

Øke rekrutteringen og interessen rundt kokkeyrket

I disse tider har det vært mye usikkerhet i kokke- og restaurantbransjen, og nettopp derfor ønsker Eureca engros å bidra. Med et ønske om å øke rekrutteringen og interessen rundt kokkeyrket og sikre fremtidig kvalitet i kokkefaget, valgte Eureca engros å fortsette Eureca-fondet i 2020.

– Vi er stolte av å presentere disse vinnerne som vi forventer å høre mye fra i årene som kommer, sier Stensrud.

100 000 kroner på deling

Jon Erlend Matre får støtte av Eureca-fondet. (Foto: NKL)

De fire får hver sin del av fondet på 100 000 kroner.

Eureca-fondet ble etablert med et ønske om å bidra til at kokkefaget fremover skal være interessant i Norge. Etter fjorårets suksess, valgte Eureca å videreføre konseptet i 2020. Nå har årets jury sammen valgt ut fire verdige og lovende kandidater. Eureca ønsker at deres bidrag til bransjen vil skape en positivitet, og inspirere andre lovende kokketalenter der ute. Samtidig håper Eureca at fondet vil hjelpe vinnerne noen steg nærmere sine drømmer.

– Det var interessant å gå gjennom kandidatene, og det gir definitivt fremtidstro å vurdere de flotte søknadene vi fikk. Vi mener vi har valgt ut fire verdige vinnere, og vi gleder oss til å følge med på hva de oppnår med den støtten vi gir dem, sier Stensrud.

Juryen

Juryen, som besluttet hvem som skulle få en del av Eureca-fondet, har bestått av Thomas Ekenes-Fosback, Jonas Werner Andersen, Ida Juliane Havnås, Christer Rødseth, Nina Borgen og Torkel Stensrud.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS