Smak 2017. (Foto: Morten Holt)
Smak 2017. (Foto: Morten Holt)

Smak til nye høyder

Smak 2017, som ble arrangert fra 7. til 10. februar, nådde nye høyder. Nesten 29 500 B2B-besøkende fant veien til Norges Varemesse.

Publisert

Smak 2017 og parallellmessen Mat & Emballasje hadde 6258 besøkende tirsdag, 9559 besøkende onsdag, 9655 besøkende torsdag, og 3999 fredag. Det betyr at 29 471 mennesker var innom Norges Varemesse, i tillegg til alle de 400 utstillerne som var på plass alle de fire dagene.

Se bilder fra Smak-messen fredag her

Se bilder fra Smak-messen torsdag her

Se bilder fra Smak-messen onsdag her

Se bilder fra Smak-messen tirsdag her

Daglig leder i BFSN, Joe Harald Strand (til venstre) sammen med vinneren av NM i maskinoppvask 2017, Ketil A. Andreassen og hovedommer i konkurransen, Mona Lundby. (Foto: Morten Holt)
Daglig leder i BFSN, Joe Harald Strand (til venstre) sammen med vinneren av NM i maskinoppvask 2017, Ketil A. Andreassen og hovedommer i konkurransen, Mona Lundby. (Foto: Morten Holt)

Mange positive inntrykk

– Vi er veldig godt fornøyd med året messe. Jeg sitter igjen med mange positive inntrykk, og har absolutt følelsen av at dette var en god møteplass for en bransje i vekst. Mange av de jeg snakket med, ga uttrykk for at de hadde stort utbytte av å være tilsted på Smak 2017, sier daglig leder i BFSN, Joe Harald Strand. BFSN var blant annet med på å arrangere NM i maskinoppvask, som i år ble en stor messesuksess.

Les også: Til topps i NM i maskinoppvask

Arne Brimi fikk bransjens høyeste utmerkelse, Horecabransjens Ærespris, på Smak 2014. Her sammen med juryleder Kristin Krohn Devold. (Foto: Morten Holt)
Arne Brimi fikk bransjens høyeste utmerkelse, Horecabransjens Ærespris, på Smak 2014. Her sammen med juryleder Kristin Krohn Devold. (Foto: Morten Holt)

– Dette er nok en av de beste SMAK-messene vi har vært på. Vi opplevde et vanvittig trykk den første dagen, og hadde hver dag mange gode samtaler med kunder og beslutningstakere fra hele bransjen. Vi er også fornøyde med stand-løsningen vi hadde, og vi fikk vist frem bredden i tilbudet vårt. Jeg er spesielt glad for at vi fikk gjort dette sammen med våre maskinleverandører, uttaler markedssjef i Joh. Kaffe, Frode Hval i Joh. Kaffe.

Mye skjedde i løpet av fire dager

For Smak 2017 var også det faglige programmet under messen større enn noen gang, og det ble avholdt 15 konkurranser og hele 40 inspirerende foredrag. – Vi la stor vekt på å sette sammen et spennende og variert program med et høyt nivå innenfor digitalisering, trender og bransjens suksesshistorier, forteller prosjektleder for Smak 2017, Torill Engelberg.

Nortura Proffs stand ble kåret til den beste på Smak 2017. (Foto: Morten Holt)
Nortura Proffs stand ble kåret til den beste på Smak 2017. (Foto: Morten Holt)

Les også: Horecabransjens Ærespris til Arne Brimi

Enormt engasjement

Bak Smak 2017 står en samlet og aktiv bransje og med gode samarbeidspartnere. – Uten bransjens engasjement, innsats, flotte stands og konkurranser på et høyt nivå, hadde ikke denne suksessen vært mulig. Videre er det verd å merke seg at vi hadde en betydelig økning i antallet som besøkte avdelingen for alkoholholdig drikke på Smak 2017. Avdelingen hadde denne gang 6750 besøkende, noe som er en økning på rundt 20 prosent sammenlignet med forrige Smak-messe i 2014, melder Engelberg.

Høy standard

– Det var utrolig høy standard på messen i år. Det er kanskje den beste Smak-messen noensinne. Mange av utstillerne hadde lagt ned mye innsats i sine stands, og mange hadde mye og godt innhold i det de presenterte, mener kjededirektør i Nortura Proff, Jan Arstad.

– Ellers hadde messen et bra faglig program, og besøket på messen og hos Nortura Proff har generelt vært veldig bra, fremhever Arstad som også kunne glede seg over at Nortura Proff sin stand ble kåret til messens beste.

Foto: Ihne Pedersen
Foto: Ihne Pedersen
Prosjektleder for Smak 2017, Torill Engelberg. (Foto: Smak 2017)
Prosjektleder for Smak 2017, Torill Engelberg. (Foto: Smak 2017)

– Vi har hatt mye besøk på standen vår, både av kunder og besøkende som har vært nysgjerrige på hva vi driver me, sier Arstad.

Les også: Nortura Proff – beste stand på Smak 2017

Nådd potensielle medlemmer

Også innkjøpsdirektør Morten Karlsen i NHO Reiseliv er godt fornøyd med messen:

– Vi hadde mange spennende besøkende, og nådde mange potensielle medlemmer. Jeg synes også aktivitetsnivået var bra og seminarprogrammet var faglig sterkt. Dette var kort sagt en god messe, sier Karlsen.

Evaluering

– Vi starter nå arbeidet med å evaluere Smak 2017. Det omfatter blant annet en spørreundersøkelse blant utstillere og besøkende. Tilsvarende gjøres for parallelmessen Mat & Emballasje. De tilbakemeldingene vi får her, vil igjen gi et godt utgangspunkt for å lage en innholdsrik og spennende messe i 2020, sier Torill Engelberg.

Her kan du lese alle sakene fra Smak 2017 på Horecanytt.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Smak 2017

* Smak-messen arrangeres hvert tredje år.

* Smak 2017 er Nordens største fagmesse for besøkende fra hotell, restaurant, café og catering, institusjon og kantine, uteliv, convenience, bakeri og konditori, samt IKT-tjenester til bransjen.

* Messen ble arrangert fra tirsdag 7. til fredag 10. februar 2017 på Norges Varemesse i Lillestrøm

* Les mer på Messe.no/smak

Powered by Labrador CMS