Svein Jæger Hansen (til høyre) på Grilstad sin stand på Smak 2017. (Foto: Morten Holt)

Svein Jæger Hansen ble Reinsdyrkokken 2017

– Dette er en meget stor ære for meg, sier kjøkkensjefen på Scandic Meyergården Hotel, Svein Jæger Hansen, etter at han fikk prisen Reinsdyrkokken 2017.

Publisert

Jæger Hansen fikk prisen under feiringen av Tråante 2017.

Prisen ble delt ut av Mat- og Landbruksminister Jon Georg Dale, leder i Norske Reindriftsamers Landsforbund, Ellinor Jåma, og leder i Markedsutvalget for reinkjøtt.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale og Svein Jæger Hansen parterer reinkjøtt med Porsangerfjorden i bakgrunnen. (Foto: Landbruks- og matdepartementet)

Lidenskap for nordnorsk mat

– Svein Jæger Hansen har gjennom kunnskap om, og lidenskap til norsk reinsdyrkjøtt arbeidet for økt salg og bruk av norsk reinsdyrkjøtt. Jeg håper at prisen motiverer flere kokker til å styrke sin kunnskap, og til økt bruk av reinsdyrkjøtt, sier landbruks- og matministeren.

Markedsutvalget for reinsdyrkjøtt sin begrunnelse

Svein Jæger Hansen har en særlig lidenskap til reinkjøtt og har gjennom mange års erfaring og bruk opparbeidet seg betydelig kunnskap om norsk reinsdyrkjøtt. Vedkommende har en unik evne til å bruke enhver anledning til å skape begeistring og inspirasjon til bruk av rein som råvare. Etter opprettelsen av Markedsutvalget i 2010 har vedkommende blitt brukt ved en rekke arrangement. Om det har vært på pressetur i Børgefjell, statsrådtur til reingjerde, eller NRLs landsmøter har han gitt deltagerne noen unike og minneverdige matopplevelser. Markedsutvalget for reinkjøtt er trygg på at vedkommende også fremover vil være en god ambassadør for norsk reinsdyrkjøtt.

Les mer om prisen på Regjeringen.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS