Moestue Grape Selections overtar som importør for Weingut Leitz, med Johannes Leitz (bildet) i spissen. (Foto;: Moestue)
Moestue Grape Selections overtar som importør for Weingut Leitz, med Johannes Leitz (bildet) i spissen. (Foto;: Moestue)

Moestue overtar ledende Riesling-produsent

Red & White har solgt sin eierandel hos Weingut Leitz, og samtidig takket for seg som norsk importør. Det ble da naturlig for Leitz, med Johannes Leitz i spissen, å ta kontakt med en god venn gjennom mange år, Christopher Moestue, og nå blir Moestue Grape Selections norsk importør.

Publisert
Christopher Moestue på besøk ho Leitz. (Foto: Moestue)
Christopher Moestue på besøk ho Leitz. (Foto: Moestue)

Overgangen vil skje gradvis, og de første Moestue-importerte vinene fra Leitz lanseres i bestillingsutvalget på Vinmonopolet 4. mai.

– Vi takker Red & White for innsatsen, og håper at overgangen blir så smidig og ryddig som mulig for alle involverte, sier Christopher Moestue i en pressemelding.

Johannes Leitz gjorde i går sin første opptreden under Moestue-paraplyen på Moestue-gruppens årlige vinmesse Vinfeber, som i februar hvert år samler godt over 500 vinelskere, bransjefolk og journalister på Vulkan Arena i Oslo.

– Vi gleder oss til å ta Leitz til nye høyder på det norske markedet, og begge parter har mange gode ideer til hvordan vi kan gjøre nettopp dette, sier Moestue.

Elsket av det norske folk

Leitz har vært ledestjernen i Riesling-revolusjonen, som har funnet sted i Norge de siste 15 årene, etter hvert som tørre rieslinger av høy kvalitet for alvor har sjarmert det norske folk i senk. I dag er for eksempel Leitz Rheingau Riesling Trocken 2016, Vinmonpolets mestselgende hvitvin i prisklassen 125-150 kroner.

– Johannes Leitz var tidlig ute med å tilby riesling av topp kvalitet i både flaske og på BiB, han var en av de første som lanserte rieslinger med skrukork, og GG-ene hans har høstet lovord og bred anerkjennelse blant både journalister og konsumenter. Han greier med andre ord det kunststykket å levere kvalitet på alle nivåer, sier Christopher Moestue.

Suksessen i det norske markedet har imidlertid på ingen måte gått til hodet på Johannes.

Johannes Leitz. (Foto: Moestue)
Johannes Leitz. (Foto: Moestue)

– Johannes Leitz er en kreativ, entusiastisk og energisk mann med mange prosjekter i ermet, og både jeg og resten av teamet i Moestue Grape Selections ser frem til å starte samarbeidet, sier Moestue.

Gjensidig glede

Og begeistringen er heldigvis like stor på den andre siden.

– Christopher Moestue og jeg har vært venner i 15 år, så jeg gleder meg til å også jobbe sammen med ham og teamet hans, som består av kompetente og erfarne mennesker med høy faglig kunnskap og stor lidenskap for god vin. Det er også viktig for meg at Moestue Grape Selections er et selskap med en langsiktig tankegang, en dyktig salgsavdeling, et utstrakt nettverk og en ledende posisjon i horecamarkedet i Norge, og det blir ikke minst moro å bli en del av en så spennende og variert portefølje, sier Johannes Leitz.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS