Fra Michelin-utdelingen i Trondheim i februar 2020. (Foto: Morten Holt)

Nordisk Michelin-dryss utsettes

Utdelingen av nordiske Michelin-stjerner i 2021 utsettes. Michelinguiden i Norden vil senere i år bli presentert via et digitalt event, med Stavanger-regionen og Rogaland som vertskap. Guide Michelin vil offentliggjøre datoen for utdeling senere.

Michelinguiden har bestemt seg for å flytte datoen for Michelin Guide Nordic Countries 2021, fra 8. februar til senere i vår.

Utdelingen kommer til å foregå via et digitalt event sammen med Visit Region Stavanger, Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune.

På grunn av pandemien som pågår og de ulike restriksjonene de nordiske landene har å forholde seg til, blir det utfordrende for Guide Michelin å samle en stor gruppe mennesker på ett sted.

Vil gi en velfortjent oppmerksomhet til bransjen

internasjonal direktør for Guide Michelin, Gwendal Poullennec.

– 2020 ble et belastende år for hele restaurantbransjen rundt om i verden. På tross av dette har våre team blitt ekstremt imponert over det engasjementet og kreativiteten kokker og deres medarbeidere har vist i sin krisehåndtering, og ikke minst hva de har klart å oppnå. Ved å lansere stjernene for 2021 på denne måten, håper vi å kunne hedre og gi en velfortjent oppmerksomhet til hele bransjen, sier internasjonal direktør for Guide Michelin, Gwendal Poullennec.

En industri med et enormt potensial

– Det engasjementet og tilpasningsevnen kokker og restauratører i Norden har vist under pandemien, er tegn på en industri med et enormt potensial. Michelinguiden vil støtte de beste talentene, samt få matelskere til å gjenoppdage gleden av god mat. I tillegg til de ettertraktede stjernene, vil den digitale begivenheten inkludere det nye utvalget av Michelin's «Green Stars», som vil bli tildelt restauranter som har et dypt engasjement for bærekraftig gastronomi, sier Poullennec.

For tredje år på rad blir det også delt ut priser til kokker som har påvirket bransjen på ulike måter.

Ny dato bli bekreftet senere

– Stavanger-regionen og Rogaland, er valgt til å være vertskap for den digitale Guide Michelin-lanseringen i 2021. Vi ser frem til å være en partner med Michelinguiden på dette viktige arrangementet for Stavanger-regionen. Vi har fantastiske restauranter med noen av Norges beste kokker samt en region som har et bredt utvalg av ettertraktede råvarer. Med Michelinguidens oppmerksomhet etablerer vi oss igjen som et veldig spennende reisemål for matopplevelser, sier reiselivsdirektør for Visit Region Stavanger, Elisabeth Saupstad.

Praktisk informasjon og detaljer, inkludert dato og klokkeslett for arrangementet samt lenker, vil bli bekreftet senere i vår.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS