Tidligere kaptein på de norske seniorkokkelandslaget, Christer Rødseth (til høyre), er nå kaptein for juniorlaget i OL 2024. I dag ble laget tildelt gull for serveringen av varmmat søndag.
Tidligere kaptein på de norske seniorkokkelandslaget, Christer Rødseth (til høyre), er nå kaptein for juniorlaget i OL 2024. I dag ble laget tildelt gull for serveringen av varmmat søndag.

To nye kokkegull til Norge i OL 

I går fikk «Community Catering»-landslaget tildelt gullmedalje for sin innsats lørdag. I dag fikk både junior- og seniorkokkelandslaget gull for prestasjonene i kategori varmmat søndag.

Seniorkokkelandslaget i serveringen - som ga gull.
Seniorkokkelandslaget i serveringen - som ga gull.

Dermed ligger alle de tre norske kokkelandslagene godt an i løypa for en pallplass. Likevel; det er langt fra sikkert at det blir gull totalt.

Alle lag som får gullmedalje, har nemlig fått mellom 90 og 100 poeng, og det er flere andre nasjoner som også er tildelt kategorigull.

Både junior- og seniorlandslaget skal i aksjon tirsdag 6. februar («Chef’s Table»), som også teller totalt.

Onsdag kveld, 7. februar, bli det klart hvilke nasjoner som havnet på pallen totalt.

Se hva Community Catering-landslaget, som fikk tildelt gull i går, serverte, her

Senior-gull 

Stallen, med Sebastian Myhre i spissen, er av de norske stjernerestaurantene.
Sebastian Myhre er kaptein på kokkelandslaget senior, som i dag fikk gull i kategori varmmat i IKA Culinary Olympics i Tyskland.

Kaptein på kokkelandslaget senior, Sebastian Myhre, stråler av lykke etter gullet.

– Dette er helt «insane» kult. Nå er vi veldig happy her, sier Myhre like etter at laget har fått gullbeskjeden.2

– Hva er du spesielt fornøyd med? 

– Det er utvilsomt laginnsatsen. Når det skal lages 110 forretter, 110 hovedretter og 110 desserter på en veldig kort periode, så er godt samarbeid avgjørende for å lykkes. Det gode samarbeidet er den aller største bragden, sier Myhre.

Helt nytt lag

Kokkelandslaget senior i 2024.
Kokkelandslaget senior i 2024.

– Årets lag har også en helt ny sammensetning. Da er det ekstra imponerende å levere på dette nivået i den første konkurransen vi har sammen. Dagens gull er en stor motivasjon når vi i tirsdag skal konkurrere i «Chefs table», sier Myhre.

Kokkelandslaget senior består av Gunnar Hvarnes (manager), Sebastian Myhre (kaptein), Siriyaporn Rithisirikrerg, Panupong Phengphen, Sindre Hjelmseth, Runar Helgeland, Simen Johansen, Benjamin Granerud, Eline Sofie Sunde, Nils Flatmark, Rohita Kumara, Synva Gjerde Knapastad og Mats Eriksen Holmsen.

Denne maten ga seniorene gull 

Kokkelandslaget senior i gang med siste finpuss før servering.
Kokkelandslaget senior i gang med siste finpuss før servering.

I «Hot Kitchen – Restaurant of nations» laget seniorlaget en treretters middag for 110 gjester. Til forrett ble det servert norsk fjordørret med hvit asparges og et garnityr som smakte reddik og syltet agurk. Smaken ble toppet med en hvit kremet hvitvinssaus.

Hovedretten var lam fra Lom som ble servert sammen med en liten pølse og en ragù på linser. Sausen var laget på avstek og den gode smaken fra lammet.

Til dessert ble det servert en komposisjon med sjokolade og solbær i form av en sjokolade delice servert sammen med savarin og krem chantilly med moderne tvist, samt en solbærsorbet.

Se hva seniorene serverte i varmmat-konkurransen her

Junior-gull

Kokkelandslaget junior 2024.
Kokkelandslaget junior 2024.

 Også kapteinen på kokkelandslaget junior, Christer Rødseth, er i lykkerus etter gull i kategorien i «Hot Kitchen – Restaurant of Nations».

– Dette er helt fantastisk. Herregud, dette var deilig! sier en glad kaptein etter at gullet var klart.

– Man har jo alltid et håp om å ta gull, men det er veldig digg å få den bekreftelsen. Laget hadde en fin dag på kjøkkenet, de jobbet godt og dommerne var fornøyde med det de så. Nå gleder vi oss til neste konkurranse. Gullet i dag gir oss en god stemning som vi tar med oss til «Chefs table»-konkurransen i morgen. Da skal vi gi alt vi har, sier en entusiastisk Christer Rødseth.

Dette serverte juniorene 

I «Hot Kitchen – Restaurant of nations» laget juniorlaget en treretters middag for 70 gjester.

Menyen besto av en vegetarforrett i en bolle fylt med sopp, toppet med en trøffelkaviar sammen med en nykokt hvit asparges med en emulsjon av hvit asparges, en konfitert jordskokkule og jordskokksaus og en gelé med litt erter.

Hovedretten var kveite stekt i panne med kamskjell-teppe på toppen med en mousseline fylt med fennikel sammen med en aligot, som er en potetkrem med ost. Med på tallerkenen var også en salat av grønnkål og syltet løk, ved siden av en terte med artisjokk. Sausen var en hvitvinssaus med pernod og brunet smør.

Til dessert serverte laget en rømme- og kirsebærmousse sammen med en varm kake med hasselnøtter og karamell, samt en sorbet på hasselnøtt og en kirsebærkule.

Se hva juniorene serverte her

Endelig plassering klar onsdag 

Dagens gullmedaljer er en såkalt valør som sier noe om nivået de norske lagene presenterte på.

Med gull har Norge fått mellom 90 og 100 poeng i konkurransen (100 er maks).

Den endelige poengsummen og plasseringen blir kjent under premieutdelingen onsdag 7. februar.

Les også: Vil ha kokkelandslaget inn på statsbudsjettet

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS