Gull til Aleksander L. Vardal og commis Runa Kvendseth i HB Global Chef Challenge i Tsjekkia. (Foto: NKL)

Kokkegull til Norge i Tsjekkia

Aleksander Løkkeberg Vartdal og commis Runa Kvendseth vant likegodt Hans Bueschken Global Chef Challenge i Praha i Tsjekkia i helga. Duoen er nå klar for Global Chef Challenge i Malaysia neste sommer. I Global Pastry Chef ble det bronse for Henrik Falkensten og commis Thea Victoria Thoren Jensen.

Publisert
De norske deltakerne i Tsjekkia sammen med coach Geir Magnus Svae. (Foto: NKL)

I semifinalen i Tsjekkia møttes lag fra tre europeiske regioner, og som vinnere skal Løkkeberg Vartdal og Kvendseth forberede seg mot den store finalen under WACS-kongressen neste år.

Gull til Aleksander L. Vardal og commis Runa Kvendseth i HB Global Chef Challenge i Tsjekkia. (Foto: NKL)

Alt gikk etter planen

– Ingen over ingen ved siden, vårt team var best blant alle konkurrentene i de tre europeiske regionene. Løkkeberg Vartdal er veldig overrasket, men veldig fornøyd med prestasjonen. Levering og service gikk etter planen. Nå er de to klare for å vise verden hva som bor i dem i Malaysia neste sommer, skriver NKL på siden FB-side.

Treretteren til Aleksander L. Vartdal. (Foto: NKL)

Saken fortsetter under bildet

Henrik Falkensten og Thea Victoria Thoren Jensen i aksjon. (Foto: NKL)

I Hans Bueschens Junior Chef Challenge laget Løkkeberg Vartdal og Kvendseth en treretters meny til seks personer, der én rett ble servert etter to timer. Total konkurransetid var 3,5 timer.

Henrik Falkensten. (Foto: NKL)

Bronse i Global Pastry Chef

Jørn Lie var Norges dommer i konkurransene i Praha. (Foto: NKL)

Det ble medalje for Norge også I Global Pastry Chef i Praha.

Henrik Falkensten og hans commis Thea Victoria Thoren Jensen leverte kake og dessert med gode smaker på et høyt nivå, men svenskenes deltaker Frida Bäcke var aller best, og sikret gullet. Italia endte på sølvplass. Bäcke har tidligere også hevdet seg bra i denne konkurransen.

I Global Pastry Chef Challenge laget Falkensten og Thoren Jensen en chocolatemousse-kake, og den måtte leveres etter to timer. Deretter leverte de en dessert. Også i denne konkurransen var tiden totalt på 3,5 timer.

Geir Magnus Svae var coach for begge de norske lagene som deltok i Tsjekkia i helga. Jørn Lie var Norges dommer i konkurransene.

Les også: Deltar i semifinalen av Global Chef Challenge i Tsjekkia

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS