Christopher W. Davidsen vant Global CHefs Challenge 2014. (Foto: Georg Mathisen)

Nok en gjev norsk kokkeseier

Assisterende kjøkkensjef Christopher W. Davidsen på Rica Nidelven Hotel i Trondheim er per dato verdens beste kokk. Han gikk til topps i kokkekonkurransen Global Chef Challenge, som arrangeres annet hvert år i forbindelse med WACS-kongressen (verdenskongressen for kokker).

Publisert

Christopher W. Davidsen (bildet) og commis Christer Rødseth vant Global Chef Challenge under WACS 2014. (Foto: Georg Mathisen)

Global Chef Challenge rangeres absolutt blant de mest prestisjefylte kokkekonkurransene i verden, og blir omtalt som et offisielt VM i kokkekunst. For de fleste kokker er det imidlertid større å vinne Bocuse d'Or, som regnes som et uoffisielt VM...

Christopher Davidsens nye mål er å vinne «Bocuse d’Or», og bli den første til å vinne førsteplass i både det som regnes som det offisielle og uoffisielle VM.

Davidsen har hevdet seg i nasjonale kokkekonkurranser gjennom en årrekke, og kvalifiserte seg til Global Chef Challenge ved å vinne det nordiske uttaket i Göteborg i mai i fjor.

Les også: Christopher W. Davidsen vant semifinalen av Global Chef Challenge i Göteborg

– Veldig stort for meg

Christopher W. Davidsen, mesterkokken på Rica Nidelven Hotel, gikk til topps i Global Chefs Challenge. På bildet gjør han klar forretten sin til servering. (Foto: Georg Mathisen)

– Dette er veldig stort uttaler en rørt Davidsen og retter samtidig en stor takk til assistenten Christer Rødseth, familie og kokkevenner som har støttet meg frem til seieren. – I tillegg ble det seier på hjemmebane, og dette betyr utrolig mye for meg, sier han videre.

Sølv til USA, bronse til Hong Kong

Andreplassen i konkurransen, som ble arrangert i forbindelse med WACS 2014 i Stavanger, gikk til deltakeren fra USA, mens Hong Kongs deltaker knep bronsemedaljen.

Totalt har 92 kokker kjempet om å nå finalen, men det var deltakerne fra Norge, Sør-Afrika, USA, Australia, Sveits, Italia og Hong-Kong som braket sammen i finalen.

Sammen med commis Christer Rødseth var det Davidsen og Norge som til slutt gikk av med den gjeve seieren.

I tillegg til at Davidsen er assisterende kjøkkensjef på Rica Nidelven Hotel i Trondheim, er han også kaptein på det norske juniorkokkelandslaget.

God nordisk jobbing

Per Mandrup fra Danmark var en av dommerne under konkurransen, og han er full av lovord om det norske teamet. Det er ett uttrykk som oppsummerer deres innsats: «all in».

– Jeg ser den samme tendensen i de andre nordiske landene. Når de har bestemt seg for å konkurrere går de inn med fullt søkelys. Det trener og arbeider svært systematisk frem mot konkurransen og under konkurransen er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Det er denne systematikken i kombinasjon med kokkefaglige teknikker og gode smaker som førte Davidsen og Rødseth øverst på pallen i Global Chef Challene, sier Mandrup.

Stolt NKL-leder

Kristine H. Hartviksen, president i Norges Kokkemesteres Landsforening er også stolt. Norge var vertskap for verdenskongressen for kokker i Stavanger 2. til 5. juli.

– At vi og at vi tok gull på hjemmebane, er en stor seier for oss og en flott avslutning på kongressen, sier en tydelig stolt Hartviksen.

Scandic-sjefen gratulerer

– Det er med stor glede vi har mottatt meldingen om at Christopher på Rica Nidelven Hotel har klatret til topps i den prestisjetunge konkurransen VM i kokkekunst. Vi er utrolig stolt over å ha denne type kapasiteter innenfor Scandic-systemet. De beste gratulasjoner sendes til Christopher og hans team fra alle oss i Scandic, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS