Foto: Glöet
Foto: Glöet

Nå kommer boblegløggen

Glöet er en spanskprodusert, boblende gløgg. Det er rett og slett en musserende vin som er tilsatt gløggkrydder.

Publisert
Foto: Glöet
Foto: Glöet

Det er et alternativ til den tradisjonelle gløggen. Denne skummende juledrikken kan nytes kald og i den kombineres egenskapene av musserende vin og gløgg.

– Juleselskaper er en koselig juletradisjon, men vi hadde lyst til å finne et alternativ til gløgg som ble servert som velkomstdrink fra år til år. Da vi for første gang serverte våre gjester musserende gløgg som velkomstdrink julen 2013, ante vi ikke at denne kalde juledrikken skulle på noen få år bli en ny juletrend, forteller administrerende direktør i bedriften Glöet, Anette Raunio.

Fra en drink til et ferdig produkt

Forskjellige boblegløgg-drinker er blitt servert på restauranter og presentert i media i allerede flere år, men en ferdig drikke har så langt ikke vært tilgjengelig.

– Når du lager en drink med gløgg og musserende vin selv, blir den lett for søt. Å finne den perfekte oppskriften viste seg å være en utfordring, siden produktet skulle serveres avkjølt, og mange kryddere får en bitter tone ved lave temperaturer. Å finne en riktig kryddermengde og en grad av sødme som avbalanserer bitterheten, krevde flere års arbeid, men vi er svært fornøyde med resultatet, sier Raunio i pressemeldingen.

Norge, Sverige, Finland og Danmark

Som resultat av prosessen ble Glöet oppfunnet — en sprudlende vin som er krydret i julens ånd med aromaer fra blant annet annet appelsin, sitron, kanel, ingefær, vanilje og rosin. Glöet inneholder 50 gram sukker per liter, men takket være vinens behagelige syrlighet er munnfølelsen frisk. Produktet serveres avkjølt og den passer utmerket som selskapsdrikke, velkomstdrink og til snacks eller juledessert.

Glöet kan kjøpes til jul i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Glöet

Land: Spania.

Produsent: Glöet.

Varenr.: 5422801 (Vinmonopolet).

Pris: 120 kroner.

Norsk importør: Lamarc Wines

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS