Foto: Eirik Jeistad
Foto: Eirik Jeistad

Lokalmat fra Innlandet

Smak av Innlandet SA ble etablert for å forenkle salg og distribusjon av mat produsert i Innlandet i Sør-Norge.

Publisert

«Vårt mål er å gi bedre tilgang til lokalmat og gjøre det enklere å være lokalmatprodusent, enklere å være kunde og å løfte innlandet som matregion», heter det i en pressemelding fra selskapet.

Henny Kildahl fra Nosim er en av tre i styret for Smak av Innlandet SA. (Foto: Eirik Jeistad)
Henny Kildahl fra Nosim er en av tre i styret for Smak av Innlandet SA. (Foto: Eirik Jeistad)

Matprodusenter og bønder

Smak av Innlandet ble stiftet 16. februar 2017 etter langvarig møtevirksomhet mellom flere lokale matprodusenter og bønder, hovedsakelig fra Hedmark. Utgangspunktet var og er å forenkle salg og distribusjon av mat produsert i Innlandet.

Styret består i dag av tre deltakere fra disse møtene:

  • Anette Løvlien Vold (styreleder) – Søndre Elton (jordbær)
  • Anne-Cathrine Blakstad (styremedlem) – Tjerne Gård (bringebær)
  • Henny Kildahl (styremedlem) – Nosim (flatbrød)

Støtte fra innovasjon Norge

Foto: Eirik Jeistad
Foto: Eirik Jeistad

Innovasjon Norge var svært delaktig i hele prosessen, og en pådriver for å etablere Smak av Innlandet, og støtter Smak av Innlandet i en oppstartsfase.

«Smak av Innlandet er et salgs- og distribusjonsnettverk for alle som driver med produksjon av lokalmat i Innlandet. Vi jobber med merkevarebygging, markedsføring, salg og distribusjon av lokalmatprodukter til hele Norge. Våre kunder er i all hovedsak utsalg, hoteller, restauranter og cafeer. Vi benytter Tines nasjonale distribusjonsnettverk og leverer varer ukentlig til hele Norge. Kundene bestiller varer på telefon, SMS, e-post eller i vår nettbutikk, utkjøring skjer fast hver tirsdag og varene leveres inneværende uke», heter det videre i pressemeldingen.

Foto: Eirik Jeistad
Foto: Eirik Jeistad

Produsenter

Foto: Eirik Jeistad
Foto: Eirik Jeistad

Smak av Innlandet har per dags dato ni produsenter (se under), som ukentlig bringer varer for salg og videre distribusjon. Flere produsenter er på gang, og ønsker å tegne medlemskap. Nesten alle produsentene er også presentert på Smakavinnlandet.no.

Foto: Eirik Jeistad
Foto: Eirik Jeistad

Nosim – Løten

Produsent av flatbrød på Løten. Har flere forskjellige varianter av flatbrød. Et ombygd kaldfjøs er nå et moderne flatbrødbakeri.

Foto: Eirik Jeistad
Foto: Eirik Jeistad

– Som medlem har jeg økt kapasiteten i produksjonen med 10 % og fjernet nesten alle kostnader forbundet med salg og distribusjon av varer, sier Henny Kildahl (produsent og styremedlem)

Foto: Eirik Jeistad
Foto: Eirik Jeistad

Etnestad Nedre – Biri

Kjent for sine jordbær i sesong, produserer saft i forskjellige varianter. Gården ligger på Biri.

Foto: Eirik Jeistad
Foto: Eirik Jeistad

Knut Braastad – Ringsaker

Kjent for sin friske eplejuice. Stor gård på Nes, flere varianter av eplejuice, leveres i flasker, 3- og 5-liters kartonger. Bestilles av hotell, utsalg og restauranter.

Gransjøberget Viltkjøkken AS – Elverum

Stort og moderne pølsemakeri rett nord for Elverum. Egne pølsemakere står for produksjon av elgkarbonader, pølser, spekeskinke, ølpølser og mye annet godt.

Fredheim Gård – Stange

Flott gård i Stange vestbygd med stor produksjon av grønnsaker. Blant annet kjent for sine friske tomater.

Norsk Quinoa – Ringsaker

Grundere og nyetablerte bønder som plantet quinoafrø, og fikk det til å vokse og gro på Nes i Ringsaker. Økologisk produksjon, leveres i sekker på fem kilo. Eneste produsent i Norge av quinoa.

Kvarstad Gård – Ringsaker

Sjokoladeprodusent på Gaupen i Ringsaker. Hjemmelagd sjokolade i mange varianter. Leveres i løsvekt eller i konfektesker.

Søndre Elton – Stange vestbygd

Stor produksjon av jordbær, og en populær kafé om sommeren. Produserer egen, ferdig blandet jordbærsaft, leveres i kartong på tre liter.

Tjerne Gård – Ringsaker

Stor gård på Gaupen med blant annet produksjon av bringebær. Leverer saft og syltetøy, populært produkt som alltid blir utsolgt.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS