Omslaget på Horeca nummer 7 2017. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Årets siste Horeca-magasin på vei

Årets sjuende og siste utgave av magasinet Horeca i 2017 er på vei til abonnentene. Nummeret er spekket med spennende lesestoff for alle som er tilknyttet bransjen. I dette nummeret har vi satt søkelyset på De Historiske Hotel & Spisesteder.

Publisert
Omslaget på Horeca nummer 7 2017. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

I bladet finner du artikler om hotell, restaurant, kafé, catering, uteliv, reiseliv, institusjon og alt annet som berører horecabransjen.

De Historiske

De Historiske Hotel & Spisesteder har blitt en attraktiv sammenslutning av frittstående hoteller. Mange ønsker medlemsskap, men nåløyet for å komme med er trangt.

I 2018 kan sammenslutningen feire 25-årsjubileum, og når dette skrives (november 2017), er det nå 75 steder her i landet som kan pryde seg med De Historiske-logoen.

Kystens Røros

Sogndalstrand Kulturhotell er ett av medlemmene vi har besøkt. Sogndalstrand – eller «Kystens Røros», var nesten som ruin å regne på begynnelsen av 1990-tallet. Nå fremstår stedet som attraktivt og sjarmerende, mye takket være dem som startet Sogndalstrand Kulturhotell, Eli Laupstad Omdal og Jan Oddvar Omdal.

Les mye mer om Sogndalstrand og hotellet i Horeca nummer 7 2017.

På jakt etter nye kundegrupper

Vi har også besøkt ett av hotellene like i nærheten, nemlig ærverdige Grand Hotell Egersund. Hotellet, som feirer 140-årsjubileum neste år, er blant de ferskeste medlemmene i De Historiske. Nå må nye kundegrupper erobres etter at «oljekrisen» fanget området.

Men hotelldirektør Geir S. Hebnes Sleveland og resten av staben er godt i gang med «omorganiseringen».

Les mer i Horeca nummer 7 2017

På Fru Haugans styrer damene

Det er ikke mange medlemmer i De Historiske nord for Trondheim, men ett av dem – Fru Haugans Hotel, er derimot blant dem som har vært lengst med i sammenslutningen.

Hotellet i Mosjøen har vært i 20 år – siden 1997.

I dette nummeret kan du lese om det veldrevne hotellet, der damene har styrt siden 1885.

Leder Røros Hotell AS

Røros er ett av stedene med flest steder i De Historiske. Alle de tre stedene derfra er med i Røros Hotell AS, som ledes av Terje Lysholm.

Han tok over etter Mikael Forselius i sommer, og er allerede godt i gang med arbeidet.

Les portrettet med Lysholm i denne utgaven

Les også: Mot rekord på Røros

Østfold-pizza

Når vi reiser landet rundt, savner vi bruk av det norske språket. Det engelske er ferd med å ta over mange steder.

Solbyen Pizza i Sarpsborg har imidlertid gått helt motsatt vei. Der har de tatt i bruk utpreget dialekt – og på pizzamenyen finner du Hællæ, Gøttekællær, Bæl god, Nøttærnte og Prekæs!

Les mer i magasinet Horeca (nummer 7 2017)

Sømnas navle

Sømna Kro & Gjestegård har blitt en navle i kommunen og lokalsamfunnet i kommunesenteret Vik.

Gjennom årene har stedet vokst og vokst.

– Det er blitt et innholdsrikt bygg. Foruten kroa og rommene, leier vi ut lokaler til Helgeland Rehabiliteringssenter og Stiftelsen Nordnorsk Pensjonistskole. Rehabiliteringssenteret har alle måltider hos oss, og det sikrer helårsdrift. De fleste som da overnatter, er her fra tre til sju døgn. Pensjonistskolen arrangerer en rekke kurs og tilstelninger, og også de benytter seg av våre tjenester, forteller daglig leder for Sømna Kro & Gjestegård, Karina Monsen.

Andre større artikler

Ellers i denne utgaven kan du lese om kapselhotellene, en ny trend som er på vei. I Asia har det allerede tatt av. Det er også juletid. Få inspirasjon til juledrinkene i Horeca nummer 7 2017. Østlandske Storhusholdning ble arrangert i slutten av oktober. Se et tilbakeblikk i dette nummeret. Typebedriften i Horeca nummer 7 2017 er Torbjørn’s Catering i Harstad. Vi har også tatt for oss en rekke bøker som er blitt gitt ut denne høsten.

I vindelen i denne utgaven ser vi nærmere på hvordan det har gått med de mange vingårdene etter de voldsomme skogbrannene i California nylig.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Horeca

* Horeca er Norges største fagmagasin rettet mot hotell, restaurant, kafé, uteliv, kantine, catering og storkjøkken.

* Bladet er velrenommert som forum. Det ble etablert som bladet Storkjøkken i 1969 (49. årgang i 2017), og har opp gjennom årene hatt flere navn, deriblant Bedre Storkjøkken, Horeca Storkjøkken og Horeca Meny. Siden 2004 har bladets navn vært Horeca.

* Magasinet har også nettstedet Horecanytt.no, som stadig vokser og blir mer og mer brukt av folk for å holde seg oppdatert om hva som rører seg i bransjen.

* Bladet har i hvert nummer normalt mellom 68 og 92 sider (Smak-nummeret i 2017 var på 124 sider) fullspekket med spennende, interessante og nyttig artikler som berører bransjen, og kommer ut sju ganger i året (fire før og tre etter sommerferien).

* Det er trykket på glanset papir og er limfrest.

* Horeca er ett av mange fagblader i Ask media, som har hovedkontor på Grøset, like ved Kirkenær i Grue kommune i Hedmark.

Les mer om Ask media her

Les mer om hvem som arbeider i magasinet Horeca og nettstedet Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS