Frokostkokk Dharmasiri

Frokostkokken lager det du ønsker

Mens gjestene stiller seg høflig i kø, lager Dharmasiri det du ønsker til frokost; enten en nystekt vaffel, en varm og sprø toast, et vanlig speilegg eller aller helst en omelett, der du selv ber frokostkokken velge ingrediensene for deg.

Publisert

Se bildeserie fra det gode liv på Maldivene

Les også: Høyt belegg på Maldivene

Frokostkokken er alltid på plass når dagens første måltid serveres i hovedrestauranten på Full Moon Resort på Maldivene.

Nå er ikke dette helt ukjent i Norge heller. På Rica Nidelven i Trondheim har de hatt en kokk ute i frokostsalen i flere år, med veldig gode tilbakemeldinger fra gjestene.

Omelett

Omelettstasjonen like ved frokostbuffeen er svært populær på Full Moon, og frokostkokken er sjelden arbeidsledig i de timene frokosten serveres. Til tider var det lange køer for å få seg sin egen omelett, og Dharmasiri mikser skinke, ost, champignon, tomat og løk etter gjestens ønske. De mer vågale har oppi litt sterk jalapeños også.

Og Dharmasiri behandler omeletten som om han aldri skulle ha gjort noe annet i hele sitt liv.

Variasjon

Maten skal tilfredsstille mange forskjellige kulturer. For det er slik at når både russere, engelskmenn, skandinaver, japanere og kinesere samles i samme frokostsal, så vil de aller helst ha en frokost som er nærmest mulig den som har hjemme - i tillegg til at mange prøver seg på noen nye frokostopplevelser.

Derfor finner du det meste på frokostbuffeen på Full Moon Resort. Her er den typiske engelske frokosten, den mer asiatiskpregede frokosten og den maldiviske frokosten.

Tropisk frukt

Tropisk frukt og ferskpresset mango-, vannmelon- og appelsinjuice har en sentral del på buffeen, og her må det ofte fylles på.

Den ferske frukten er veldig populær, og det må til mye drikke for utenlandske gjester som ikke tåler 30 varmegrader like godt som lokalbefolkningen.

Les mer fra Full Moon Resort på Maldivene i Horeca nummer 3.

"
Powered by Labrador CMS