Årets grønne kokker 2009

Årets grønne kokk skal kåres igjen

Juniorkokkelandslagets leder Geir Magnus Svae vant Årets Grønne Kokk 2009 sammen med Tor Øyvind Rudstaden, som nylig deltok i NM i kokkekunst. Under Smak 2011 skal nye grønne kokker kåres – nå med Svae som juryleder.

Publisert

Geir Magnus Svae (til høyre) vant Årets Grønne Kokk i 2009 sammen med Tor Øyvind Rudstaden. I 2011-finalen er Svae hoveddommer. (Foto: Morten Holt)

– Denne konkurransen har gitt meg inspirasjon til å sette mer fargerik mat på menyen, uttaler Geir Magnus Svae, som har deltatt hele tre ganger i Årets Grønne Kokk. Og alle gode ting ble tre for kjøkkensjefen på Tyrifjord Hotel i Vikersund.

To og to sammen

Ingrid Espelid Hovig var med da Geir Magnus Svae og Tor Øyvind Rudstaden vant Årets Grønne Kokk 2009. Hvem vinner i 2011? (Foto: Morten Holt)

I Årets Grønne Kokk arbeider to kokker sammen om resultatet.

De to skal lage fem retter til en buffé, inkludert en dessert – for 12 personer.

Geir Magnus Svae og Tor Øyvind Rudstaden i aksjon i Årets Grønne Kokk 2009. (Foto: Heidi Fjelland)

Alt skal lages i løpet av tre timer. Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektoren, og kan derfor ikke inneholde fisk, fugl, kjøtt eller kraft fra disse.

Premiene i konkurransen er på henholdsvis 15 000, 5000 og 3000 kroner, og vinnerne får dessuten pokal.

Frist 15. november

De som ønsker å delta må sende inn menyforslag innen 15. november til Toril Gulbransen i Frukt.no.

En fagjury plukker ut de seks tomannslagene de mener er best kvalifisert til å delta i NM for grønne kokker på Norges Varemesse i februar neste år.

"
Powered by Labrador CMS