Harald Birkeland nett1

Meld deg på Matomsorgsdagene

Onsdag 13. og torsdag 14. februar 2008 arrangeres Matomsorgsdagene med base i Oslo. Det hele skjer i regi Kost- og ernæringsforbundet og Horeca, med utdeling av Matomsorgsprisen onsdag kveld.

Publisert

- Vi har allerede fått inn mange gode forslag på vinnerkandidater denne gangen. Utdelingen vil foregå onsdag kveld, i forbindelse med et arrangement sammen med ISS og fjorårets vinner Harald Birkeland, forteller Britt R. Sørø i Kost- og ernæringsforbundet (tidligere NFED).

Kok-kjøl og convenience

Årets tema er kok-kjøl og convenienceprodukter i matomsorgen, og det hele starter onsdag morgen 13. februar i Brugata i Oslo

Der skal det orienteres om convenienceprodukter i storhusholdningen, med innspill fra Jan Terje Bjaaland (Bama Industrier), Jorunn S. Bråthen (Gilde Prior Storkjøkken) og Olav Strømstad (Rieber & Søn).

Til ISS

- På ettermiddagen blir det felles buss til ISS' lokaler, der fjorårsvinner av Matomsorgsprisen, Harald Birkeland orienterer om konseptet Sceneskifte (variasjon satt i system)

Han er ansvarlig for Telenors personalrestaurant Happy Landing på Fornebu, og det var også opprinnelig tenkt at kveldens middag og utdeling skulle foregå her, men fra 1. mars vil Sodexo overta driftingen av Catering Telenors, og denne delen av arrangementet vil derfor bli flyttet.

Under denne delen hos ISS vil også Jonas Andersen fra Haugen-Gruppen informere om selskapets convenienceprodukter.

Karnevalsmiddag

I forkant av middagen blir det utdeling av Matomsorgsprisen 2008. I årets jury sitter Terje Størkersen fra Rikshospitalet, Unn Karin Olsen fra Kjøkkenskriveren og Harald Birkeland fra ISS.

Etter utdelingen blir det middag i ISS' lokaler.

- Konseptet Sceneskifte er selvfølgelig videreført i ISS' kantiner, og månedlige temaer for 2008 er festivaler og happenings. I februar er det karnevalstid, og middagen som blir servert gjestene på Matomsorgsdagene blir inspirert av det, sier Mathilda Rein, leder for konsept- og fagavdeling catering i ISS.

Til Skedsmo Sentralkjøkken

Torsdag blir det felles buss til Skedsmo sentralkjøkken, der det blir omvisning og presentasjon ved Sjur Nielsen.

Temaer i Skedsmo er utvikling av kok/kjøl-metodene, fordeler og ulemper ved metodikken og utfordringer på avdelingene når kjølt mat kommer på post. Det blir også servering av lunsj på Skedsmo sentralkjøkken.

Fristen for påmelding til arrangementet er 11. januar. Ta kontakt med Britt R. Sørø i Kost- og ernæringsforbundet (britt.r.soro@kfo.no) for påmelding.

Forslag på kandidater til matomsorgsprisen sendes til unn.karin.olsen@kfo.no

"
Powered by Labrador CMS