Bushmills Whisky nett

Feirer 400-årsjubileum med Bushmills 1608

Whiskyprodusenten Bushmills feirer 400-årsjubileum i år. Whiskyen lages på Irlands eldste fungerende destilleri, med lisens fra 1608. Dermed har de også lansert jubileumswhiskyen Bushmills 1608, en unik blend som kombinerer Bushmills tradisjoner med trippeldestillering, og nye destilleriprosesser med krystallmalt.  

Publisert

Bushmills 1608 vil være tilgjengelig i taxfreebutikker og hos Bushmills.

Det er historiske bevis for whiskyproduksjon i området helt tilbake til 1200-tallet, selv om den originale lisensen til å destillere whisky ble gitt Bushmills-området i 1608.

Destilleriet ble offisielt grunnlagt som et registrert selskap i 1784, selv om det sannsynligvis har vært i drift siden 1743.

Produseres annerledes

Bushmills smaker annerledes enn andre irske whiskytyper fordi den lages på en annen måte. Bushmills er det eneste destilleriet i Irland som lager og tapper trippeldestillert maltwhisky. Det er trippeldestillert maltwhisky i hjertet av all Bushmills-whisky, som gir dem sin unike rundhet og karakter.

- Det er denne spesielle typen malt whisky som gir alle våre whiskys den unike kombinasjonen av rund og rik smak, og det distinkte hint av honning, sier Colum Egan, Master Distiller ved Bushmills.

Flere typer

Bushmills-serien har fem prisvinnende whiskytyper: Bushmills Original, Bushmills Black Bush, Bushmills 10 år gammel malt, Bushmills 16 år gammel malt, Bushmills 21 år gammel malt.

I tillegg, en spesiell og liten serie Bushmills 1608 laget spesielt for å markere 400-årsjubileet.

Powered by Labrador CMS