Hobart Premax FTP1 nett

Hobart vant pris for miljøvennlig oppvaskmaskin

På sin årlige konferanse i Praha for en tid tilbake ga den internasjonale organisasjonen for storkjøkkenkonsulenter, FCSI, en pris til Hobart for den nye serien Premax FTP båndoppvaskmaskiner. Maskinene bruker vesentlig mindre vann og energi sammenlignet med maskiner med samme størrelse og kapasitet.

Publisert

FCSI (Foodservice Consultants Society International) er en internasjonal organisasjon for storkjøkkenkonsulenter. Prisen tildeles firmaer som utmerker seg innenfor produktforskning, design og produktutvikling.

Ralf Hübner, administrerende direktør i Hobart GmbH i Tyskland, er svært stolt og sier prisen er en viktig belønning for flere års innsats.

Ny æra for maskinoppvask

Med den prisvinnende maskinen Premax FTP har Hobart innledet en ny æra innen maskinoppvask.

Maskinen forbruker 180 liter mindre vann og cirka 50 prosent mindre energi og kjemikalier med den samme produktiviteten sammenliknet med maskiner med samme størrelse og kapasitet, opplyser daglig leder Erik Skau Hovde i Hobart Foster Nuf.

I tillegg har utslipp av CO2 blitt betydelig redusert.

Sparer store mengder vann

Besparingspotensialet for båndtunnelmaskiner av denne typen i Europa er stort. For eksempel bruker de om lag 30 000 maskinene i denne kategorien som er i drift i Europa i dag, mer enn 20 milliarder liter vann i året.

Dette forbruket kan reduseres med mer enn 50 prosent ved å benytte Premax FTP. Den potensielle reduksjon av CO2-utslipp er som følge av dette om lag 800 000 tonn i Europa.

Forskning

Hobart GmbH har etablert en gruppe på fem personer som kun skal jobbe med grunnforskning, og firmaet har brukt to millioner Euro i de siste tre årene på forskningen.

Fabrikken har også innledet et samarbeid med forskningsmiljøer ved universitetene i Münster og Leuwen for å finne tekniske løsninger som kan redusere oppvaskmaskinenes forbruk med 50 prosent i forhold til de nyeste maskinene som finnes på markedet i dag.

Powered by Labrador CMS