Bollinger100 1 nett

100-årsjubileum for Bollinger Special Cuvée

Special Cuvée eller det fineste uttrykket for Bollinger-stilen. På det norske markedet denne høsten feires ikke bare Champagne Bollinger Special Cuvèes 100-årsjubileum i egen spesialdesignet forpakning, men det lansereres også nye årganger av La Grande Année og La Grande Année Rosé.

Publisert

Gavepakning bestående av tre flasker med Special Cuvée med originale etiketter og korker som representer viktige årganger i den 100 år lange historien: 1911, 1961 og 2011.

Selve grunnpilaren i Special Cuvée-blandingen er Pinot Noir som er Champagne Bollingers særegne drue (og som utgjør 60% av blandingen og som består av 85% Grand og Premier Crus).

Bollinger Special Cuvée.

Den første gjæringen gjøres først og fremst på eikefat, noe som gir vinen i blandingen en ekstraordinær lagringskapasitet. Blandingen, som garanterer en førsteklasses regelmessighet, består for det meste av såkalte Reserve-viner, som er lagret i 5 til 20 år i magnumflasker under naturkork. Dette er en prosess som er unik for Bollinger.

Når blandingen er ferdig, tappes den på flasker for å starte sin andre gjæringsprosess, deretter lagres vinen i kjelleren i mer enn tre år. Dette er dobbel aldringstid enn det som normalt kreves av myndighetene i Champagne området. Special Cuvée er selve “giganten” blant ikke-årgangs (NV) Champagner.

Special Cuvée feirer sitt 100 års jubileum

I anledning 100-årsjubileet til denne Cuvéen, som har bidratt til Champagne Bollingers unike kvalitets rykte ønsker importøren i Norge å feire denne Champagnen ved å tilny kundene eksklusive produkter.

Den dyrbare flasken vil være tilgjengelig hos Vinmonopolet og i Horeca for høst - og julesalget i en spesiell 100-årsforpakning.

– I et historisk, følelsesladet øyeblikk har vi også utviklet en begrenset serie gavepakninger bestående av tre flasker med Special Cuvée med originale etiketter og korker som representer viktige årganger i den 100 år lange historien: 1911, 1961 og 2011. Et svært begrenset antall gaveesker vil komme for salg i horecamarkedet, opplyses det i en pressemelding.

Lanseringer med jubileet

På det norske markedet denne høsten feires ikke bare Champagne Bollinger Special Cuvèes 100-årsjubileum i egen spesialdesignet forpakning, men det lansereres også nye årganger av La Grande Année og La Grande Année Rosé. Under kan du lese litt om nylanseringene:

Bollinger Special Cuvèe (i ny 100-årsforpakning)

Selve essensen av Bollinger finnes i Special Cuvèe. Dette er husets NV og Brut som utrykker stilen og er signaturen til Champagne Bollinger. Special Cuvèe er laget på en blanding av flere årganger og over 2/3 av druene som benyttes, kommer fra Champagne Bollingers egne vinmarker. Druer fra rundt 30 forskjellige landsbyer benyttes i denne blandingen og en stor andel Reserve viner benyttes i Bollinger Special Cuvèe. Fra og med september/oktober leveres Special Cuvée 75cl med egen 100 års jubileumsforpakning.

Bollinger La Grande Annèe 2002

2002-blandingen består av druer fra 16 landsbyer og lagres minimum seks år eller mer i Bollingers kjeller. Etter omkorking (disgorgement) hviler så vinen min. Tre måneder før den slippes for salg. Kommer i salg i rundt desember.

Bollinger La Grande Annèe Rosè 2002

2002-blandingen består av druer fra 23 landsbyer og lages utelukkende på druer fra Grand Cru og Premier Cru og vinen lagres seks år eller lenger i Bollingers kjeller. Etter omkorking (Disgorgement) hviler så vinen ytterligere tre måneder på flaske før den slippes for salg. Kommer i salg rundt september/oktober.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS