Vindriller
Vindriller

Åpner vinflasken med drill

Drillen som åpner vinflasker har slått svært godt an. En hylse tres ned på flasketuten, og drillboret er erstattet av en opptrekkerdel. Når opptrekkeren er drillet langt nok ned, sørger hylsen for at det blir spenntak, og korken dras opp.

Publisert

Slik kan også en vinflaske åpnes. (Foto: Bosch)

– Å drikke vin er forbundet med stil, mens det å trekke opp flasken ikke alltid er like stilfullt. Med drill gjøres jobben kontrollert og i ro og mak. I hvert fall i mak. Her blir det ikke korksøl, sier Hege Moen, markedskoordinator i Jernia.

Badass

Vinåpnerdrillen befinner seg kanskje kulturelt sett et lite stykke unna de mest ihuga vinkjennerne. På utenlandske nettsider blir Vino IXO blant annet markedsført som ’’The most badass wineopener you can buy’’.

Men svært populær har den blitt.

– Vi fikk den inn på høsten i fjor og ble raskt utsolgt. 10 000 driller på bare to måneder er svært mye. Nå er den tilbake i Jernia-hyllene igjen, i tide til mørke høstkvelder og julesalg, sier Moen.

Totalt har Bosch hittil solgt 116 000 eksemplarer av vinopptrekkerdrillen her i landet.

I trekasse

Drillen er også en vanlig drill og kommer med ti bits og lader til litium-ionbatteriet. Den kompakte IXO-drillen er fra før en slager, hendig som den er. Varianten kommer i en trekasse - som seg hør og bør når det dreier seg om vin.

– Alle driller med sekskantet innfestning kan bruke vinopptrekkerdelen. Men delen selges ikke løst, sier Moen.

Newswire

"
Powered by Labrador CMS