FrieleBarista6
FrieleBarista6

Bli en barista

Nå kan alle bli en barista. Friele har plukket ut de mest eksklusive bønnene fra leverandører over hele verden, slik at du kan nyte spesielle kaffeopplevelser hjemme hos deg selv.

Publisert

Friele med ny Baristaserie.

– Vår Baristaserie er en reise gjennom noen av verdens beste kaffeland med noen av de fineste kaffebønnene. Kaffe er, som vin, et nytelsesprodukt med flere klare nyanser. Mange nordmenn har utviklet en raffinert kaffesmak og syns det er spennende å utforske den unike kaffeopplevelsen, sier produktsjef Torunn Martin.

Fem varianter

Barista er en ny serie kaffebønner i fem smakfulle varianter. Du maler dem selv. Hjemme eller i butikken. Velg variant etter dagsform eller anledning.

– Vi går nå inn i høysesong for hele bønner, i desember har vi sett at salget på de eksklusive bønnene øker med nesten 50 prosent, sier Martin.

Produktene

Frieles baristaserie består av:

Les om produktene under bildet

Blue java er fra Indonesia. En svært fyldig kaffe, hvor bønnene kjennetegnes av en blålig farge. Kaffen har mye aroma og pikant ettersmak av mørk sjokolade og appelsin.

Fransk brent har sitt opphav i Brasil, Colombia, Guatemala og India. Her tilberedes bønnene på fransk vis; en god del mørkere enn i Norge. Kaffen gir en lang ettersmak og passer perfekt etter et kraftig måltid.

India Malabar er laget av de beste bønnene fra Malabarkysten i India. I tørketiden blir de utsatt for Monsunvinden som er fuktig og salt. Dette gjør at de sveller og får en gyllen farge. Syrligheten er nesten ikke tilstedeværende, grunnet monsunvindens herjinger. En annerledes søtlig kaffe, som kan drikkes alene eller etter et måltid.

Mexico Chiapas er en mørkbrent bønne, hvor syrligheten nesten er ikke- eksisterende. Søtligheten i aromaene kommer desto bedre frem. De er dyrket i Tapachuladistriktet i Chiapas, hvor klimaet holder en perfekt temperatur. Dette er en ukomplisert kaffe som man kan drikke når som helst.

Mount Kenya er en intens rakker med høy fruktighet og frisk ettersmak. Kaffen gir sterke assosiasjoner til blomster, frukt og te. Bæraktig sødme kjennetegner kaffen. Balansert syrlighet og brent nok til at fylden kommer frem. Denne kaffen bør drikkes til spesielle anledninger

Les mer om kaffe i Horeca nummer 8 2010

Bli abonnent på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS