CognacGourmetIS1

Edle dråper fra Braastad i ny gourmet-is

Gardsis med Cognac skal kun selges i utvalgte matbutikker og restauranter. Lørdag 21.april, lanseres den nye Cognac-isen i forbindelse med Valdresdagen i Spikersuppa i Oslo. Det er nemlig ved Granum gård i Valdres at isen blir til.

Publisert

Torunn Granum blander is med de ulike typene cognac før smakspanelet kommer frem til at VS passer best. (Foto: Henning Gulbrandsen)

– Det var folkene bak Gardsis som tok initiativ til å lage en fløteis med Braastad cognac i, og det kunne vi jo ikke takke nei til. Vi synes det virket veldig spennende å være med på, sier Marte Bøhn, Kategorisjef Braastad Cognac.

Fra Cognac til Valdres

Så spennende synes master blender Richard Braastad det virket at han selv tok turen fra vinslottet i Cognac og var med da råvarene ble blandet for første gang like før påske. Med var også master blender og smaksekspert i Arcus, Ivan Abrahamsen, sammen med Marthe Bøhn.

– Etter å ha forsøkt ulike flere blandinger landet vi på en versjon med Braastads VS hvor de rene konjakkaromaene kom best til sin rett. Den ble farlig god, sier Bøhn.

Tilbyr 15 ulike typer

Master blender Richard Braastad tok turen til Valdres for å være med på å lage cognac-isen. (Foto: Henning Gulbrandsen)

Cognac-isen er ikke den eneste oppskriften litt utenom det vanlige hos Gardsis fra Valdres. I sitt assortiment har de i dag til sammen 15 ulike typer sorbeer og fløteis. Isen lages helt uten kunstige tilsetningsstoffer

- Vi bruker melk og fløte fra våre egne kyr og eggeplommer fra en lokal leverandør til produksjon av isen vår. Bare det beste er godt nok, sier bonde Gjermund Granum.

6000 liter is i fjor

– Vi er veldig fornøyd med smaken på Cognac-isen og tror denne blir populær, sier han.

I fjor solgte Gardsis tilsammen 6000 liter is. Jakobs på Holtet i Oslo, kjent som en av hovedstadens beste matbutikker, er blant de få som skal selge isen. Cognac-isen vil også selges i utvalgte Meny-butikker og enkelte gourmet-butikker.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS