Berens Valdepison (2)

En Berens-vin til påskelammet

Christer Berens Valdepison 2009 er en rødvin som er spesielt god egnet til påskelammet, men den går også godt sammen med de fleste kjøttretter av svin, okse eller vilt. Samtidig anbefales den også til modne oster.

Publisert

Christer Berens Valdepison 2009.

Den har en dyp rød farge med aroma av moreller, skogsbær, kaffe og sjokolade, og har markert frukt- og krydderpreg.

Det er Vinnico Export med sin vinmaker Sophie Kuhn som har utviklet vinen sammen med Christer Berens.

Druene kommer fra et av Spanias mest berømte vinområder, Ribera del Duero. 2009-årgangen regnes som en meget god årgang. Vinen er laget utelukkende på Tempranillo-druer, som lokalt kalles Tinta del Pais. Druene vokser på 700 til 850 meters høyde i kalkholdig jordmonn med mye sand og stein.

Det kontinentale klimaet med varme dager og kalde netter gjør at druene modnes langsomt, noe som igjen gir en konsentrert vin. Den kan med fordel drikkes nå, men kan også lagres opp til seks år.

Serveres vel temperert.

Christer Berens Valdepison 2009

Land/distrikt: Spania/Ribera del Duero

Produsent:Vinnico Export

Druer: Tinta del Pais/Tempranillo (100 %)

Alkohol: 13,5 %

Serveringstemperatur: 18 grader

Pris: 127 kroner (Vinmonopolet)

Webside norsk importør:www.stenblom.no

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS