GransBryggerAdmdirMortenGran
GransBryggerAdmdirMortenGran

Grans skal eksportere øl til Danmark

Grans Bryggeri i Sandefjord skal kjempe med Tuborg og Carlsberg i deres hjemland. Bryggeriet har inngått en avtale med REMA 1000 i Danmark om lansering av Lade Gaards Pilsner i alle REMA 1000-butikkene i Danmark.

Publisert

Administrerende direktør i Grans Bryggeri, Morten Gran.

Ølet skal lanseres 1.november, og produktet blir identisk med ølflasken som i dag selges i REMA 1000 Norge. Ølet ble allerede tappet i forrige uke, og på Grans Bryggeri er det stor spenning knyttet til bryggeriets aller første eksport av øl i bryggeriets 112-årige historie.

- Vi har fått svært gode tilbakemeldinger på dette ølet i Norge, og vi synes Danmark er et spennende marked for oss. Sand i Sahara er sikkert mulig, så alle hos Grans Bryggerier er kjempespente. Dette er moro, sier administrerende direktør i Grans, Morten Gran.

Stort øl-marked

At dansker er glade i øl er ingen hemmelighet, og ølmarkedet i Danmark er med sine 371 millioner liter per år nesten dobbelt så stort som det norske markedet. Allikevel mener Grans Bryggerier det er plass til flere øl i de danske butikkhyllene.

- Vi har hatt kjempesuksess med Lade Gaards-ølet i Norge, med en salgsvekst på nesten 70 % i år og prisen for godt design fra ”Merket for god design”. Danskene kjøper i større grad importert øl også, og dette er en kategori i vekst i Danmark. Når vi har tilgang på flere enn 200 butikker, og alt ligger til rette for god distribusjon, burde dette være en fin mulighet, sier Gran.

Vekstpotensiale

Grans bryggerier forventer å selge mellom 75 000 og 100 000 flasker i Danmark i 2012. Dette vil være forholdsvis lite i forhold til det norske salget, men kan være starten på mer norsk eksport til Danmark.

- Hvis vi lykkes med Lade Gaards ølet er det gode muligheter for et større sortiment og et betydelig vekstpotensial, avslutter Gran.

Pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS