WhiskyLaphroaigQuarterCask
WhiskyLaphroaigQuarterCask

Her er nordmenns favorittwhisky

Publikum på Oslo Whiskyfestival stemmer hvert år frem sine favorittwhiskyer. I år falt valget blant annet på kruttsterke og røyktunge Laphroaig Quarter Cask, Glengoyne 16 YO og de to japanske whiskyene Hibiki 17 YO og Yamazaki 18 YO.

Publisert

Laphroaig Quarter Cask er en av nordmenns whiskyfavoritter.

Laphroaig Quarter Cask vant prisen for beste skotske single malt whisky under 12 år. Den har kraftig aroma av torvrøykt malt, lær, pepper, fersken, rosin og vanilje.

Prisen for beste skotske single malt whisky over 12 år gikk til Glengoyne 16 år. Beste blended whisky ble japanske Hibiki 17 years old, mens japanske Yamazaki 18 years old stakk av med prisen for beste ikke-skotske whisky.

– Kunnskap om whisky

– Det er spennende at de japanske whiskyene og en så kraftig og røkpreget whisky som Laphroaig stikker av med seieren. Det vitner om at interesse og kunnskap om whisky i Norge øker, sier Romain Jourdan fra Maxxium som står for import og distribusjon av Laphroaig i Norge.

Whisky med mening

Laphroaig er en av verdens mest kjente Islay Malts, og varemerket ble registrert så tidlig som i 1858. Destilleriet er det eneste med “Royal Warrant”.

I 1994 ga Prince Charles Laphroaig prisen ”The finest whisky in the world”. Whiskyguru Jim Murray er også en stor tilhenger av Laphroaig. I sin Whisky Bible har han gitt Laphroaig Quarter Cask 95 poeng av 100 mulige. Han klassifiserer gruppen 94 - 100 poeng som "Superstar whiskies that give us all a reason to live".

Oslo Whiskyfestival

Oslo Whiskyfestival ble arrangert i 5. og 6. november. De fleste destilleriene med whisky på det norske markedet var representert med til sammen flere hundre whiskyer. I de fleste internasjonale whiskykonkurranser er det en fagjury som vurderer whiskyene. På Oslo whiskyfestival er det forbrukerne selv som stemmer på sine favoritter.

Laphroaig Quarter Cask

Volum: 70 cl

Pris: 590 kroner (Vinmonopolet)

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"
Powered by Labrador CMS