Isklar3.Peter Krogh nett
Isklar3.Peter Krogh nett

Isklar solgte én million liter i november

Førjulstiden har vært hektisk for Isklar. – I november solgte vi én million liter vann. Aldri før har vi solgt så mye av det naturlige mineralvannet fra Folgefonna. Dette er en viktig milepæl i selskapets historie, sier administrerende direktør Peter Krogh i Isklar.

Publisert

- En million liter Isklar solgt i november. Dette er en viktig milepæl i selskapets historie, sier administrerende direktør Peter Krogh i Isklar.

Det er særlig Storbritannia som drar opp salgsstatistikken.

– Oppstartsfasen har gått bra til tross for tøffe internasjonale konjunkturer. Interessen har vært over all forventning, sier Krogh. Forretningskonseptet til Isklar er å selge norsk høykvalitetsvann på det internasjonale markedet.

På den internasjonale arena

På verdensbasis selges det flaskevann for over 400 milliarder kroner, og det er av dette markedet Isklar planlegger å ta sin andel.

I sterk konkurranse med store internasjonale aktører som Evian og Volvic mener Isklar-sjefen at det norske Folgefonna-vannet står i særstilling:

Kvalitet

– Vårt konkurransefortrinn er først og fremst kvaliteten på vannet. Norsk naturlig mineralvann fra Folgefonna er attraktivt i utlandet. Det har lavt innhold av mineraler og ingen ettersmak slik flere internasjonale flaskevann sliter med. I tillegg skiller vi oss ut med et spennende

flaskedesign, sier Krogh. Han har 14 års erfaring med merkevarebygging i utlandet, blant annet fra PepsiCo.

God respons i markedet gjør at Isklar nå vurderer å hente inn ytterligere kapital. Selskaper er allerede i dialog med noen utenlandske aktører.

– Isklar er allerede så godt som fullfinansiert for de markedene vi er i nå. Men god respons i markedet gjør at vi vurderer å øke ekspansjonstakten, og da kan vi ha behov for ytterligere kapital. Dagens eiere garanterer for deler av en eventuell kapitalutvidelse.

Rederfamilie bak

Bak Isklar står Jova Holding med den bergenske rederfamilien Hvide i spissen. Den andre storeieren er Sabco LLC, som også eier et av Midtøstens mest kjente vannmerker og et moderne resirkuleringsanlegg for plastflasker.

Isklar har allerede solid fotfeste i Norge og Storbritannia. I oktober ble Folgefonna-vannet lansert i Irland, og i disse dager planlegges ekspansjon til flere land i både Europa, Midt-Østen og Asia.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS