BeerEnthusiastKinnEspenLothe3

Lansering av ølimportøren Beer Enthusiast

I april var det offisiell lansering av det nystartede ølimportfirmaet Beer Enthusiast, som har som mål å bli en av Norges ledende importører av kvalitetsøl.

Publisert

De siste årene har interessen og etterspørselen etter kavalitetsøl eksplodert, mens antall seriøse aktører har forblitt nærmest det samme. Som en følge av dette har AMKA AS valgt å starte Beer Enthusiast, som vil fortsette den eksisterende filosofien med fokus på små, privateide bryggerier fra hele verden.

Porteføljen

Espen Kinn, Kinn Bryggeri.

AMKA AS har allerede flere suksessfulle bryggerier i sin portefølje, og disse vil nå bli representert av Beer Enthusiast.

Det gjelder bryggerier som Kinn Bryggeri (Norge) og Sundbytunet (Norge), Sierra Nevada (USA), Midtfyns Bryghus (Danmark) og St Austell (England).

Samarbeidet med eksisterende bryggerier forsterkes, og porteføljen fra de enkelte økes også med nye, spennende produkter.

Beer Enthusiast ser også etter nye produsenter rundt om i verden, og presenterte torsdag 12. april flere nye bryggerier og produkter for presse og Horeca. Bryggeriet Baladin fra Piemonte ble lansert, det er regnet som det første håndverksbryggeriet i moderne tid i Italia.

En kreativ produsent som produserer håndverksøl i verdensklasse. Garasjebryggeriet Birra Pasturana fra Lombardia hadde også premiere, med sine deilige, balanserte øl.

Fatøl

I tillegg ble det presentert flere fatøl, som er noe Beer Enthusiast ønsker å ha et stort søkelys på. Hovedporteføljen på fat vil være på keykegs. Dette er et engangs fat som blir mer og mer brukt og er veldig kundevennlig både når det kommer til transport, økonomi og viktigst: Kvaliteten på det serverte produkt.

På fat tilbys det allerede Proper Job (St Austell), Sierra Nevada Pale Ale og Dryhop (Hornbeer), og fremover vil det bli lansert fat fra Kinn Bryggeri, Sundbytunet og Midtfyns Bryghus.

Selv om Beer Enthusiast starter som en liten importør, er målene høye. Med de produsenter og samarbeidspartnere som firmaet har, vil Beer Enthusiast ta sikte på å bli en av Norges ledende på kvalitetsøl fra hele verden.

Ølpersonligheter

Det er sterke ølpersonligheter allerede involvert i firmaet, der Jørn Idar Kvig har vært drivkraften og ansvarlig for oppstarten av firmaet. Han har flere års erfaring fra både restaurantbransjen og Vinmonopolet, og har de siste to årene blitt en profilert ølpersonlighet gjennom foredrag, smakinger og ølbloggen Høyt Skum.

Amund Polden Arnesen er også med på lasset, og tilbyr en unik ekspertise som Norges eneste utdannede øl sommelier. Han har også vært med å starte Dr. Jelkylls og Håndverkerstuene i Oslo, og har deltatt i flere ekspertpaneler som har bedømt øl.

Beer Enthusiast fryder seg over den kraftig økende interessen for godt øl, og ser med glede hvordan små, norske håndverksbryggerier har suksess både lokalt og internasjonalt. Beer Enthusiast ønsker å være med på å øke bevisstheten rundt kvalitet og ikke kvantitet, noe som vi håper at også de lokalt forankrede produsentene vil nyte godt av. Vi er tross alt alle kolleger, i det gode øls tegn.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS