DeLuzeFotoBjørgliogBergersen

Mat og cognac en spennende kombinasjon

For de fleste nordmenn skal cognac nytes som kaffe avec og etter at et festmåltid er fortært. Server den like gjerne til mat, og imponer gjestene med dine kontinentale vaner.

Publisert

Norge er det landet i verden som drikker mest cognac per innbygger, og vi drikker det som oftest sammen med kaffe.

En sannhet som er ukjent for mange er at kaffe og Cognac ikke nødvendigvis er den perfekte match. Grunnen er at kaffe varmer opp munnen, slik at cognacen slipper for mye av alkoholen og de gode aromaene forsvinner.

Utforsk kjøkkenet med nye øyne

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

De kraftige aromaene i De Luze Cognac kan sammenliknes med aromaen i franske viner, og den lages på druer kun fra de beste vinmarkene i Cognac-appelasjonen.

Med dette i bakhodet kan også hobbykokken bytte ut vin med Cognac, og se nye muligheter på kjøkkenet.

Til mat bør cognac serveres lett avkjølt ved ti til tretten grader celsius, eller med frostrøyk rett fra fryseren. Når cognac serveres frossen er smakene intense og dypere, karakteren fruktig og floral mens smaken av alkohol er dempet. Cognac fryser ikke, så legg med trygghet en flaske i fryseren og la den ligge til den har nådd -8 C. Deretter serveres den i små doser.

Til ost

De Luzes konjakk Alfred skal drikkes kald, gjerne i isglass. (Foto: Morten Holt)

Finn frem spennende råvarer og utforsk nye kombinasjoner! Her er noen forslag:

Cognac smaker nydelig sammen med modne oster. Servér gjerne cognac, for eksempel De Luze V.S.O.P. Fine Champagne som aperitif akkompagnert av nydelig Chevré med litt tørket frukt og nøtter.

Sjømat er også en god kombinasjonsmulighet for cognac. Vær gjerne vågal og prøv østers eller snegler til cognacen? Servér De Luze XO Fine Champagne til forretten kamskjell med blomkålpuré.

Cognac og sjokolade

Hvem kan motstå sjokolade? Cognac passer ypperlig sammen med sjokolade i ulike former, fra en enkel sjokoladebit, til en mer avansert sjokoladedessert. Hva med De Luze Alfred Fine Champagne og hjemmelaget sjokoladefondant?

Ekte fransk finesse

De Luze er en helt naturlig Cognac; nothing added, nothing taken away. På denne måten har Cognac De Luze utviklet en sjeldent tykk tekstur, noe som for cognac-kjennere forteller mye om smaken og kvaliteten.

Her finnes det ikke en dråpe karamell, fargen er et naturlig resultat av lagring i årevis på eiketønner, blending og tapping. En helt naturlig cognac gjør at man slipper den brennende følelsen bakerst i ganen, som mange opplever med andre cognacmerker.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS