ArvesølvetAkevitt5
ArvesølvetAkevitt5

Nelvik og Bareksten med ny norsk akevitt

En ny norsk akevitt, Arvesølvet Akevitt, promoteres til julesesongen. Bak drikken står tidligere Se & Hør-redaktør Odd Johan Nelvik og Stig Bareksten, som har lang fartstid i baryrket og som har vært salgssjef i vin- og brennevinsselskapet Maxxium Norge.

Publisert

Stig Bareksten (til høyre) og Odd Johan Nelvik med den nylanserte akevitten Arvesølvet Akevitt

Svenskeide Arcus har per i dag bortimot monopol på akevitt her til lands. Nå ønsker duoen på sikt ønsker å utfordre giganten.

- Akevitt smaker best når den er modnet på ferske sherryfat, sier Stig Bareksten, som sammen med Odd J. Nelvik har startet Det Norske Brenneri AS. Nå lanserer de akevitten Arvesølvet.

Entusiaster gjenskaper tradisjonsrik akevittsmak

Stig Bareksten og Odd J. Nelvik har startet Det Norske Brenneri AS. Nå lanserer de akevitten Arvesølvet.

- Den milde og runde smaken som oppnås ved bruk av ferske fat er tidsriktig, men langt i fra en ny oppfinnelse, fortsetter han. Akevitt har blitt fremstilt helt siden 1500-tallet, og i tidligere tider foregikk dette ved små brennerier som brukte nye fat. Dette gjorde at den opprinnelige akevitten sannsynligvis hadde en mildere smak enn de kjente merkene har i dag, sier de to.

Det Norske Brenneri produserer Arvesølvet etter gamle norske håndverksmetoder.

Gammel tradisjon - moderne smak

Når Det Norske Brenneri produserer Arvesølvet etter gamle norske håndverksmetoder, handler det imidlertid like mye om smak som tradisjon.

– Det blir stadig vanskeligere å skaffe ferske fat, og vi bruker mye tid på å få tak i de nyeste og beste sherryfatene fra Spania, sier Bareksten.

Modning på disse fatene gir akevitten en helt spesiell karakter, rund og myk, med smak av vanilje, anis, sitrus og karve. Metoden vår er også i samsvar med trendene innen whiskyproduksjon. De aller beste single malt`ene i dag modnes på helt ferske fat, fortsetter han.

Stig Bareksten har bvlant annet en fortid i Maxxium Norge.

Ingen kunstige tilsetninger

En annen trend i produksjon av kvalitetsbrennevin, er naturlighet.

- For meg var det viktig å lage en akevitt helt uten tilsetningsstoffer, sier Stig Bareksten. Arvesølvet er ikke tilsatt noen form for farge, og den har vesentlig mindre sukker enn de andre akevittene på markedet, rundt en tredjedel av det som er vanlig, sier han.

Hobbyprosjekt med ambisjoner

Et siste poeng som gjør at Arvesølvet lever opp til navnet, er eiersiden.

- De mest kjente akevittene vi drikker i dag er svenskeid. Så selv om vi kaller dette et ambisiøst hobbyprosjekt, føler vi at vi er med på å skrive ny norsk brennevinshistorie, sier Bareksten i en pressemelding.

----

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 42. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS