Lucaivinkjellerenlukterpåvin

Norgesvenn erobrer verden

Luca Roagna er den kompromissløse unge vinmakeren som slo igjennom i Norge for så å erobre verden. Hans toppviner er regnet blant Italias beste. Med vinen Piemonte Barbera Selezione di Luca Roagna får du en smakebit av den unge vinmakerens gode grep om druene.

Publisert

Luca Roagna prøvesmaker i vinkjelleren.

Sammen med pappa Alfredo lager Luca tradisjonelle og lagringsdyktige viner. Roagnas viner har alltid finesse og frisk frukt kombinert med kraft og kompleksitet. Det er spesielt de nebbiolobaserte vinene fra Barolo og Barbaresco som har høstet både norsk og internasjonal anerkjennelse. Ved å bruke kunnskap ervervet gjennom generasjoner og kombinere det med innsikt i nye metoder, lager Luca og Alfredo viner som regnes blant Italias beste. Dette kan også anes på prisene de oppnår for sine toppcuvéer. Samtidig som Luca Roagna lager vin fra egne vinmarker, samarbeider han med lokale vinbønder. Gjennom samarbeidet får han tak i druer som gjør det mulig for ham å sette sin kongstanke ut i livet: Å gjenskape smaken av Piemonte i et praktisk format så kvalitetsvin blir tilgjengelig for folk flest. Under vinmakingsprosessen følger Luca nøye med. Han smaker seg frem og velger ut de aller beste tankene med vin. Han smaker mer, blender og smaker igjen. Kun når resultatet er i toppklasse setter han sitt navn og sin signatur på vinen. Piemonte Barbera Selezione di Luca Roagna er resultatet av dette vinsamarbeidet. Med denne vinen får du en smakebit av den unge vinmakerens gode grep om druene. Vinen er laget av barberadruer fra gamle vinstokker i Nizza Monferrato, Monbaruzzo og i Monbarcelli. Den første forsiktige start fikk han i 2009 med en miks av to årganger. Nå er det en ren årgang, nemlig 2010 og det er hans beste noen sinne. Hardt arbeid har gitt en saftig og intens vin med duft og smak av modne kirsebær og moreller. Vinen har god friskhet, fin struktur og behagelig fylde.En vellaget Barbera som denne er svært matvennlig. Den går godt med hvit fisk som skrei og kveite. Ikke minst er den en flott match til italienskinspirerte retter som pizza, pasta og risotto, men også til kylling, kalv og lam. Den fruktige stilen og gode balansen gjør at den gjerne kan nytes alene.

Piemonte Barbera Selezione Luca Roagna

Smaksnotat: Dyp mørkerød, lett blålig kant. Dufter som av friske hagebær, kirsebær, blomster og humus. I munnen forsterkes duftinntrykket i fin harmoni mellom tannin, syre og saftig frukt. Tiltalende avslutning og god lengde. Vin for umiddelbar konsum i følge med letter retter av kjøtt og kjøttbaserte pastaretter. Terningkast 6 – 87 poeng. Land/distrikt: Italia/Piemonte Produsent: Luca Roagna Druer: Barbera (100 %) Pris: 390 kroner (BIB), 145 kroner (flaske, 0,75 l), 299 kroner (Magnumflaske) (Vinmonopolet)Webside norsk importør:www.bestbuys.no

"
Powered by Labrador CMS