Giacosa

Ny årgang av Giacosa Fratelli Barbera d`Alba

Giuseppe Giacosa var den første vin-negociant i Piemonte. Han ble deretter vinhandler og eier av en vingård i Borgonuovo di Neive. I 1960 overtok sønnen Leone gården og utvidet produksjonen og som igjen overleverte virksomheten til sine sønner Valerio og Renzo, som utviklet vingården slik vi kjenner den i dag, moderne, men bygget på tradisjonelle metoder.

Publisert

Fratelli Giacosa er mest kjent for sine ’CRU’er’ viner og har kjøpt flere vingårder i hjertet av Barolo; Cascina Canavere i Monforte og Tenuta Le Mandorle i Castiglione Falletto.Giacosas` nyeste generasjon, sønnene Valerio og Paolo jobber i dag aktivt i selskapet.Fratelli Giacosa produserer både hvite og røde viner, eier 50 hektar med vinmarker, har en årlig produksjon på 600 000 flasker og eksporterer nær 50 prosent. Viner som Fratelli Giacosa produserer med DOC status: Langhe Docletto, tre varianter av Dolcetto d’Alba, Grignolino d’Asti, Nebbiolo d’Alba, Piemonte Barbera, tre ulike varianter av Barbera d’Alba, Canavere Langhe, samt hvitvinene Langhe Chardonnay Rorea og Langhe Chardonnay Ca’Lunga.

Giacosa Fratelli Barbera d`Alba Bussia

Smaksnotat: Dyp burgunderrød, fiolett rand. Dufter friskt som av røde modne bær. Konsentrert og syrefrisk på smak med delikat, frisk frukt. Ren, syrlig tiltalende avslutning i balanse. Utmerket vin som er klar for bordets gleder nå og et par år frem i tid. Nyt den sammen med retter tilberedt av lyst kjøtt: svin, kalv, kylling og kalkun. Terningkast 5 – 85 poeng. Land/distrikt: Italia/Piemonte Produsent:Fratelli Giacosa (www.giacosa.it)" Alkohol: 13,5% Pris: 130 kroner (Vinmonopolet)Webside norsk importør: www.divino.no

"
Powered by Labrador CMS