TriventoExtraBrut

Nye viner fra Argentina

Vinmonopolet retter søkelyset mot Argentina i marslanseringen lørdag 3. mars, og fra Trivento – Vindenes Vinhus, lanseres to nyheter. Argentina er det sjette største vinlandet i Norge, med sine 2,9 millioner liter solgt på Vinmonopolet i 2010.

Publisert

Trivento Extra Brut.

I det søramerikanske landet har det utviklet seg spennende trender de siste årene. Det er en positiv utviklingen på mange områder, både økonomi, vitikultur og eksport.

Store investeringer i vinmark og kjeller , samt forbedringer i vinmarksarbeidet, fører til enda bedre viner.

Vindenes Vinhus

Trivento Bodegas y Viñedos ble etablert i 1996, eies av Viña Concha y Toro og er basert i Mendoza. Navnet Trivento spiller på ”tres vientos”, de tre vindene som preger klimaet i Mendoza.

Trivento ønsker å fremheve det særegne med Mendoza og er opptatt av å lage viner med preg av sin opprinnelse. Musserende vin er meget populært i Argentina og søte viner med sent inhøstede druer har også en god tradisjon i vinfremstillingen.

Trivento har vunnet trofeet for Beste Argentinske Vinprodusent i den prestisjefulle konkurransen International Wine and Spirit Competition (IWSC).

Trivento Extra Brut

Trivento Extra Brut er laget på druetypene Chardonnay, Chenin Blanc og Viognier fra Argentinas mest kjente vinområde, Mendoza. Vinen har en lys grønngul farge, med en jevn strøm av fine bobler. Fra glasset får man dufter av tropiske frukter, grapefrukt og fersken, og smaken gis et lekent preg av de knasne boblene. Dette er en frisk og elegant vin med en vedvaredne finish. Bør prøves med Sushi, men kan også nytes til skalldyr, eller som en forfriskende aperitíf.

Trivento Brisa de Otoño

Trivento Extra Brut, MendozaPris: 100 kroner (Vinmonopolets basisutvalg)

Trivento Brisa de Otoño

Trivento Brisa de Otoño 2010 er laget på den noe uvanlige drueblandingen Sauvignon Blanc og Viognier. Brisa de Otoño er spansk for høstvinden og det er først når de kjølige høstvindene begynner å blåse over Mendozas vidder at druene til denne dessertvinen høstes. Druene har blitt nesten som rosiner før de høstes og vinen som lages på de blir derfor intenst konsentrert med mye sødme. Brisa de Otoño har aromaer av tørkede frukter, appelsinmarmelade, vanilje og pære. Smaken er meget intens, med mye friskhet som balanserer sødmen.

Trivento Brisa de Otoño 2010, MendozaPris: 106 kroner (50 cl) (Vinmonopolets basisutvalg)

Webside importør:www.cytnorway.no

"
Powered by Labrador CMS