Parmaskinke Lagre skinke med fett 2
Parmaskinke Lagre skinke med fett 2

Økt parmaskinkesalg i Norge

Parmaskinke begeistrer hele verden og ikke minst Norge. Ferske tall fra Consorzio del Prosciutto di Parma, som representerer 170 produsenter av Parmaskinke, viser sterk salgsvekst i Norge i 2010 i forhold til fjoråret.

Publisert

Parmaskinke. (Foto: Helene Aarnes)

Det er blitt solgt mer enn halv million pakker av oppskåret skinke i Norge i 2010. Det er en økning på 14,1 % i forhold til 2009.

Parmaskinke inneholder lite kolesterol og mye protein, noe som gjør at den passer godt for alle aldre.

- Dette styrker vårt inntrykk at nordmenn har begynt å spise parmaskinke hele året og ikke bare om sommeren, sier Turid Bråthen i Lynx Porter Novelli som representerer Consorzio del Prosciutto di Parma i Norden.

Historien om parmaskinke er historien om et spesiell forhold mellom mennesker og naturen. Siden romertiden, har Prosciutto di Parma (Parmaskinke) blitt laget for hånd på tradisjonelt vis og kun i Emilia Romagna området nord i Italia, i nærheten av byen Parma.

Kun fire ingredienser skal til

Parmaskinke blir fortsatt produsert på samme måte med kun fire ingredienser som alle er naturlige – italiensk svin, salt, luft og tid. Den milde smaken begeistrer over hele verden og ikke minst i Norge hvor over en halv million oppskåret Parmaskinke ble importert i 2010.

Parmaskinke inneholder lite kolesterol og mye protein, noe som gjør at den passer godt for alle aldre.

Beskyttet varemerke

Consorzio del Prosciutto di Parma ble startet i 1963 av en gruppe produsenter av Parmaskinke. Hensikten var å garantere kvaliteten og beskytte varemerket Prosciutto di Parma.

Som følge av Consorzios bestrebelser ble Parmaskinke i 1996 et av de første kjøttproduktene som fikk status som beskyttet opprinnelsesbetegnelsen (PDO- Protected denomination of Origin).

Pressemelding

Powered by Labrador CMS