Mineralvann økt moms.jpg

Øl og brus bestselgere i påsken

Vi drikker nå like mye øl og brus i påsken som i en varm uke i fellesferien. Tall fra Bryggeri- og drikkevareforeningen viser en kratig salgsvekst for både brus og øl i påskemåneden de siste årene. Uka før påske handler vi like mye øl og brus som en uke i midt på sommeren.

Publisert

Mineralvann og øl er bestselgere i påsken, melder Bryggeri- og drikkevareforeningen. (Arkivfoto)

– Vi opplever stor økning for alle brusvarianter, men det er ingen tvil om at Fanta er den store påskeslageren hos oss, sier kommunikasjonssjef Vibeke Hansen i Coca-Cola Drikker.

Fanta holder en rekke aktiviteter, blant annet på de største norske skisentrene denne påsken, og med markeringer på over 600 serveringssteder.

Den norske påskeklassikeren Solo kom i butikkhyllene i 1934, og for mange er denne drikken synonymt med påske.

– Solo og påske hører sammen for svært mange nordmenn, og tradisjonen med gul brus til påske har aldri vært større enn nå. Vi selger dobbelt så mye Solo til påske som ellers i året, sier kommunikasjonssjef Nicloay Bruusgaard i Ringnes.

Mer påskeøl

De siste årene har flere av landets bryggerier har tatt opp igjen tradisjonen med å brygge eget påskeøl.

Opprinnelig var påskeølet mørkere og sterkere enn lys pils da det kom på begynnelsen av 1930-tallet. I år er begge varianter å få tak i, men det er lyst og lett øl som dominerer i påsken anno 2012.

– Vi brygger begge deler. Vårt vårøl er lyst, smaksrikt med markert innslag av humle, som gjør det perfekt til årets første grilling av lam, kylling eller svin. Vårt påskebrygg derimot er en brown ale brygget på mjødurt, sier produktsjef Cathrine Giæver i Macks Ølbryggeri i Tromsø.

I motsatt ende av landet, i Egersund, brygges det også påskeøl.

– Vårt påskeøl skal minne oss om at vi går lysere tider i møte. Ølet er lett gyllent på farge og er et mildt humlet øl som er lyst og leskende og like godt på afterski som i lenestolen, sier markedssjef Fredrikke Berentsen i Berentsens Brygghus.

Lyst til lyst

Ølekspert Sigrid Strætkvern i Ringnes sier at påsken vekker øltørsten i de fleste av oss på grunn av kombinasjonen ferie, lysere dager og sosial omgang med familie og venner

– Det viktigste tipset for øl til påske er å servere et øl som er riktig avkjølt og som du opplever som leskende og forfriskende. Skal du på hytta er boksøl lett å bære og raskt å kjøle ned.

Jo varmere i været, desto lysere øl foretrekker vi.

– Men til påskelammet smaker det gjerne best med et mørkere øl med mer fylde og sødme fra malt, for eksempel bokk eller bayer, ifølge Strætkvern.

Newswire

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS