Vår eple og solbær1 nett
Vår eple og solbær1 nett

Ren most alternativ til vin

Norske fruktdrikker er utviklet som alternativ til vin. VÅR-serien, som har høstet internasjonal heder og ære, passer til ulike typer mat. I år har også Vår Gourmet blitt tildelt prisen "2010 Superior Taste Award" for sin smak og kvalitet.

Publisert

VÅR fruktmost er et norsk alternativ til vin. (Foto: Tine)

VÅR er en ren most av frukt og bær. Den er utviklet spesielt av FellesJuice AS, et heleiet selskap i TINE Gruppa, i samarbeid med Kulinarisk Akademi.

Spesialitet i Norge

VÅR er også godkjent som Spesialitet av KSL Matmerk. For å kunne få godkjennelse til å bruke Spesialitetmerket, må bedriften vise frem, dokumentere og oppfylle de kriterier som er satt for produktene. Dette innebærer at produktene må ha faktiske kvalitetsegenskaper som skiller dem fra andre.

Disse egenskapene kan ha grunnlag i valg av spesiell råvare, en spesiell produksjonsprosess og/eller egenskap som modenhet, ferskhet og smak. I tillegg må bedriften og produktet ha grunnlag i «den gode historien».

Hvilken VÅR til hva?

VÅR ble lansert i 2009, og har to smaker: VÅR Eple og Solbær og VÅR Eple, Kirsebær og Aronia.

VÅR Eple og Solbær har en ren, frisk smak med tydelig syrestruktur. Den gir en kompleks smak som sitter lenge i munnen og som passer godt til småretter med lyst kjøtt og sopp, og er et ypperlig følge til chèvre og andre smaksrike oster.

VÅR Eple, Kirsebær og Aronia har en middels fyldig, syrlig smak av modne bær som sitter godt i munnen, med et snev av jordsmonn. Den har en kompleks og balansert ettersmak og passer godt til kjøtt- og viltretter, med tilbehør som kryddersmør og soppsaus.

Fikk pris

VÅR gourmet fruktmost ble i mai tildelt «2010 Superior Taste Award» for sin smak og kvalitet.

Powered by Labrador CMS