Concha-y-Toro-Norway_logo.jpg

Tar over distribusjonen av Fetzer Vineyards i Norge

Chilenske Viña Concha y Toro har kjøpt Fetzer Vineyards i California fra Brown Foreman for 238 millioner dollar. Med dette kjøpet fulgte prestisjefulle vinmerker som Fetzer, Bonterra, Five Rivers, Jekel, Sanctuary og Little Black Dress, samt 429 hektar med vinmarker i California. 1. februar 2012 tok også Concha y Toro Norway AS over distribusjonen av varemerkene Fetzer og Bonterra fra Strøm AS.

Publisert

Fetzer Vineyards har vært en vinpioner i California siden det ble etablert i 1968. Kvalitet, innovasjon og progressive, bærekraftige og miljøvennlige tiltak er viktige kjerneverdier.

Fetzer kalles for The Earth Friendly Winery og har drevet etter miljøvennlige prinsipper siden 1984. Fetzer praktiserer dette i alle sine vingårder fordi de er overbevist om at det gir de beste druene. Fetzer handler om å lage fantastisk vin av druer som er dyrket varsomt.

Økologiske viner

Fra Fetzers vinmarker i California.

Bonterra er den ubestridte markedslederen i California på premium økologiske viner, og har dyrket etter økologiske prinsipper siden 1987. Bonterra er basert i Mendocino County, nær kysten i det nordlige California.

Bonterra dyrker alle sine vinmarker etter økologiske og biodynamiske prinsipper, overbevist om at dette gir sunne og naturlige druer – og dermed et bedre grunnlag for en god vin. Vinene i serien Organically Grown er sertifisert som økologiske, mens The Butler og The McNab er sertifisert som biodynamiske av Demeter.

Viña Concha y Toro

Viña Concha y Toro, grunnlagt i 1883, er latinamerikas ledende vinprodusent med eksport til 135 land verden over og har en fremragende posisjon blant verdens viktigste vinfirmaer. Concha y Toro eier 9500 hektar av de beste vinmarker i Chile og Argentina – dette er med på å sikre at druene som går til vinproduksjonen holder den høyeste kvalitet. Concha y Toros produksjon inkluderer et bredt spekter av fremgangsrike viner i alle prissegment, fra prestisjevinen Don Melchor til den meget kjente merkevaren Casillero del Diablo. Firmaet har over 3000 ansatte med hovedkontor i Santiago, Chile og med datterselskap blant annet i England, Sverige, Finland og Norge.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS